ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποιός είναι ο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι που τιμάει σήμερα η Google;

Ποιός είναι ο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι που τιμάει σήμερα η Google;

Ο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι (Julius Richard Petri), στον οποίο το Doodle της διάσημης μηχανής αναζήτησης είναι αφιερωμένο, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1852 στην πόλη Μπάρμεν της Πρωσίας (σημερινό Βούπερταλ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στη Δυτική Γερμανία).


Σπούδασε ιατρική και πήρε το πτυχίο του το 1976, ενώ από το 1877 έως το 1879 εργάστηκε ως βοηθός του θεμελιωτή και "πατέρα" της σύγχρονης βακτηριολογίας και μικροβιολογίας Ρόμπερτ Κοχ στο Βερολίνο. Στην συνέχεια ακολούθησε καριέρα στρατιωτικού γιατρού.
Την περίοδο που βρισκόταν στο εργαστήριο, εκείνο άρχισε να προβαίνει σε καλλιέργειες μικροοργανισμών.

Ο Πέτρι ανακάλυψε ένα ρηχό γυάλινο κυλινδρικό πιάτο μέσα στο οποίο γίνονται οι καλλιέργειες των μικροοργανισμών, το οποίο είναι γνωστό σήμερα ως τρύβλιο Πέτρι.

Στα τρυβλία Πέτρι τοποθετείται θρεπτικό υλικό στο οποίο μπορούν να αναπτυχθούν τα κύτταρα που θα καλλιεργηθούν. Σαν βάση του θρεπτικού υλικού τοποθετείται υγρό άγαρ, το οποίο στην συνέχεια στερεοποιείται. Τα δισκία τοποθετούνται σε ειδικούς φούρνους εκκολάψεως και πάνω τους σχηματίζονται αποικίες μικροοργανισμών με μορφή κηλίδων πάνω στο λείο θρεπτικό υλικό. Το τρυβλίο Πέτρι χρησιμοποιείται και στα εργαστήρια χημείας.

Ο Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι πέθανε στο Τσάιτς της Σαξωνίας (στην Ανατολική Γερμανία) στις 20 Δεκεμβρίου 1921, σε ηλικία σε ηλικία 69 ετών.

Διαβάστε επίσης:
Τζούλιους Ρίτσαρντ Πέτρι: Τα 161α γενέθλιά του γιορτάζει η Google