ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ
AP

«Οι αστυνομικοί ήταν απίστευτοι και δεν φοβόντουσαν τίποτα», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τα επεισόδια στα πανεπιστήμια

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν έξω από πανεπιστήμια των ΗΠΑ από φιλοπαλαιστίνιους χθες τη νύχτα, υποστηρίζοντας με δηλώσεις στο Fox News πως η «αδύναμη και αναποτελεσματική ηγεσία» στα ακαδημαϊκά ιδρύματα πρέπει να «αντικατασταθεί αμέσως», ενώ συμπλήρωσε πως ο αντισημιτισμός «πρέπει να σταματήσει γρήγορα και αποτελεσματικά».

Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε στο χάος στις πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα, όπως στο UCLA, στο πανεπιστήμιο της Κολούμπια και αλλού. Να σημειωθεί πως οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με φιλοϊσραηλινούς φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη του UCLA κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τοπικούς αξιωματούχους να προειδοποιούν τους φοιτητές ότι η πανεπιστημιούπολη «δεν είναι πλέον ασφαλής».

Η αστυνομία επενέβη στο UCLA λίγο μετά τη 1:00 π.μ. για να τερματίσει τα επεισόδια, εν μέσω πολλών ωρών βίας μεταξύ αντι-ισραηλινών και φιλοϊσραηλινών αντιδιαδηλωτών.

«Αυτή η βία πρέπει να σταματήσει αμέσως», είπε ο Τραμπ στο Fox News νωρίς το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. «Η αδύναμη και αναποτελεσματική ηγεσία σε κολέγια και πανεπιστήμια πρέπει να αντικατασταθεί και γρήγορα». «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον αντισημιτισμό να φουντώσει», είπε ο Τραμπ. «Πρέπει να σταματήσει γρήγορα και αποτελεσματικά».

«Οι αστυνομικοί ήταν απίστευτοι και δεν φοβόντουσαν τίποτα. Επρεπε βέβαια να επέμβουν νωρίτερα. Οι φοιτητές δεν έπρεπε να φτάσουν στο σημείο να καταλάβουν το κτίριο του πανεπιστημίου Κολούμπια. Έπρεπε να το είχαν κάνει (οι αστυνομικοί) πολύ πριν καταλάβουν το κτίριο, γιατί θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν οι διαδηλωτές βρίσκονταν σε σκηνές παρά σε κτίριο. Και επίσης έχει γίνει τεράστια ζημιά» τόνισε ο μεγιστάνας, ο οποίος έκανε λόγο για «θλιβερή εικόνα» των φοιτητών. «Είναι τόσο θλιβερό πράγμα να το βλέπεις... Κι όταν το βλέπεις, δεν μπορείς καν να το πιστέψεις» είπε αναφερόμενος στον λόγο για τον οποίο γίνονται οι διαδηλώσεις.

Τα ξημερώματα στο κτίριο Χάμιλτον Χολ του Κολούμπια, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και συνέλαβαν πάνω από 100 φοιτητές που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του καμπ. Επίσης, φοιτητές έχουν συλληφθεί στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, στο City College της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο Tulane, στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα και αλλού.

Η δήμαρχος του Λος Άντζελες Κάρεν Μπας χαρακτήρισε τη βία στην πανεπιστημιούπολη του UCLA «απολύτως απεχθή και ασυγχώρητη».

*Με πληροφορίες από foxnews

Σχετικές ειδήσεις