ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα «έξυπνα» κινητά και η απιστία...

Τα «έξυπνα» κινητά και η απιστία...

Παρά τις όποιες ανησυχίες, τα έξυπνα κινητά παίζουν κεντρικό ρόλο στην απιστία...

Το 80% των άπιστων φοβούνται ότι τα δεδομένα των φορητών συσκευών τους θα καταλήξουν σε λάθος χέρια

Το 67% των άπιστων χρησιμοποιούν το smartphone για να ανταλλάσουν ερωτικά μηνύματα σχετικά με την απιστία τους

Αν και βασίζονται όλο και περισσότερο στις φορητές συσκευές για την επικοινωνία τους, οι Έλληνες παράλληλα γίνονται όλο και πιο δύσπιστοι σχετικά με το ποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα τους, και περισσότερο από όλους όσοι επιλέγουν να κάνουν απιστία.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση σε πάνω από 10.000 άντρες και γυναίκες, μέλη της Victoria Milan, μιας από τις κορυφαίες ιστοσελίδες γνωριμιών για όσους αναζητούν μια απιστία, τα δύο τρίτα (το 67%) των χρηστών χρησιμοποιούν το έξυπνο κινητό τους για την επικοινωνία με τον παράνομο δεσμό τους. Πάνω από το 80% όμως ανησυχούν ότι τα δεδομένα του κινητού τους θα καταλήξουν σε λάθος χέρια.

Κατά συντριπτική πλειοψηφία (74%) οι συμμετέχοντες παραδέχτηκαν πως έχουν «στενή σχέση» με το έξυπνο κινητό τους, ακόμα και αν επιλέγουν να μην το χρησιμοποιούν ως βοήθημα για την απιστία τους. Για εκείνους που επιλέγουν να το χρησιμοποιήσουν, η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων, η κουβεντούλα με τον παράνομο δεσμό τους ή οι ερωτικές συζητήσεις μέσω κοινωνικών δικτύων είναι συχνές, παρά το ρίσκο.

Ωστόσο, σχεδόν τα τρία τέταρτα (το 72%) των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι προτιμούν να συνδέονται σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπως η Victoria Milan, για να κουβεντιάσουν πιο διακριτικά για την απιστία τους. Σε συνδυασμό με το φόβο της αποκάλυψης εξ αιτίας της απροκάλυπτης απιστίας μέσω smartphone, οι στατιστικές δείχνουν μια νεοαποκτηθείσα επίγνωση των σημαντικών προσωπικών δεδομένων και της παγκόσμιας στροφής προς την ασφάλεια τους, η οποία έχει επεκταθεί ακόμα και σε απλά θέματα όπως η απιστία.

«Πρόσφατα γεγονότα όπως οι διαρροές του Snowden και οι απολύσεις λόγω χρήσης του Facebook έχουν αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με το γεγονός ότι η ιδιωτικότητα είναι ένα νέο είδος πολυτέλειας», δήλωσε ο Sigurd Vedal, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Victoria Milan.

«Ορισμένες φορές, ότι και αν κάνουμε μοιάζει να κατηγοριοποιείται, να ελέγχεται διεξοδικά και να κοινοποιείται. Όταν πρόκειται για την προσωπική μας ζωή όμως, λαχταρούμε λίγη ιδιωτικότητα. Είναι δύσκολο να εκδηλωθούμε ερωτικά όταν πρέπει να έχουμε συνεχώς τα μάτια μας ανοιχτά για τυχόν κατά λάθος αναρτήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που ίδρυσα τη Victoria Milan· για να δώσω στον κόσμο τη δυνατότητα να είναι ο εαυτός του χωρίς φόβο. Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα σε μια ιστοσελίδα γνωριμιών που δίνει μεγάλη βαρύτητα στα προσωπικά δεδομένα των πελατών της και τα κοινωνικά δίκτυα που είναι ανοιχτά σε όλους.

Ερωτήσεις δημοσκόπησης

Συμμετοχή: 10.256 άντρες και γυναίκες, μέλη της Victoria Milan

Χρησιμοποιείται smartphone για να επικοινωνήσετε με τον εραστή ή την ερωμένη σας, για να στείλετε ερωτικά μηνύματα, ή για να κάνετε chat μέσω κοινωνικών δικτύων;

Ναι 67%

Όχι 33%

Ανησυχείτε ποτέ μήπως οι πληροφορίες που στέλνετε από το έξυπνο κινητό σας καταλήξουν σε λάθος χέρια;

Ναι 83%

Όχι 17%

Θα λέγατε ότι έχετε «στενή» σχέση με το κινητό σας;

Ναι 74%

Όχι 26%

Προτιμάτε να συνδέεστε σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπως η Victoria Milan, για να επικοινωνήσετε με τον παράνομο δεσμό σας με πιο διακριτικό τρόπο;

Ναι 72%

Όχι 28%

Σχετικές ειδήσεις