ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Grexit: το χειρότερο όνομα για... startup διάλεξε ινδική εταιρεία

Grexit: το χειρότερο όνομα για... startup διάλεξε ινδική εταιρεία

Όταν το 2010 η ομάδα των Ινδών δημιουργών λογισμικού βρήκε την επωνυμία που της άρεσε για τη startup που ετοίμαζε δεν περίμεναν ότι πέντε χρόνια μετά θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Ο λόγος είναι απλός: το όνομα της που επελέγη ήταν... Grexit.

Τις τελευταίες εβδομάδες, όταν το ελληνικό Grexit είχε αρχίσει να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούσαν τη λέξη στους τίτλους τους, η ινδική startup είδε την κίνηση στο site της (www.grexit.com) να αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Όπως, όμως, αναφέρουν τα στελέχη της στο αμερικανικό Quartz πολύ γρήγορα κατάλαβαν ότι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας δεν έρχονταν για να ενημερωθούν για τη λύση της εταιρείας όσον αφορά την καλύτερη αξιοποίηση του Gmail και των άλλων εφαρμογών της Google από μικρές επιχειρήσεις. Αλλά γιατί ήθελαν να ενημερωθούν για την ελληνική κρίση!
Η ινδική εταιρεία δημιουργήθηκε το 2011 -η ιδέα υπήρχε ένα χρόνο πιο πριν- και μέχρι τις αρχές του 2012, το όνομα δεν αποτελούσε πρόβλημα. Η επιλογή της ονομασίας δεν είχε σχέση με την Ελλάδα αλλά με τη λατινική λέξη Grex που σημαίνει κοπάδι και το ΙΤ, την πιο γνωστή συντομογραφία για τις λύσεις πληροφορικής. Η αρχική ιδέα ήταν πάντως να ονομαστεί η εταιρεία Open Inbox αλλά δεν ήταν διαθέσιμο η αντίστοιχη διεύθυνση στο Web με αποτέλεσμα να προτιμηθεί το GrexΙΤ, προκειμένου να δείχνει ότι η εταιρεία ασχολείται με λύσεις για ομάδες χρηστών.


Όμως, στις αρχές του 2012 σε ένα σημείωμα της Citigroup που αναφερόταν στην αυξημένη πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, χρησιμοποιήθηκε ο όρος Grexit, ο οποίος πολύ σύντομα πήρε τη δική του θέση στο παγκόσμιο λεξικό και όπως ήταν προφανές η ινδική startup, η οποία είχε καταφέρει ήδη να προσελκύσει περίπου 1000 επιχειρήσεις στο πελατολόγιο της, βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα σημαντικό ζήτημα. Το πρόβλημα διογκώθηκε τους τελευταίους μήνες και τώρα εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της μετονομασίας της για να το αντιμετωπίσει...

Σχετικές ειδήσεις