ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έτοιμη να επενδύσει σε οπτικές ίνες η Vodafone

Έτοιμη να επενδύσει σε οπτικές ίνες η Vodafone

Έτοιμη να επενδύσει σε συνδέσεις οπτικών ινών που θα φθάνουν σε κτίρια ή ακόμη και σπίτια καταναλωτών της δηλώνει η Vodafone Ελλάδος, η διοίκηση της οποίας ενδιαφέρεται μεν αλλά δεν... καίγεται για τη Forthnet.

Του Δημήτρη Μαλλά

Στην πρώτη του συνάντηση με εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ο νέος (σ.σ. ανέλαβε καθήκοντα την 1η Απριλίου) πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Χάρης Μπρουμίδης επεσήμανε ότι ξεκινά ένα νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκατ. ευρώ για την πενταετία 2016-2020, το οποίο κατά κύριο λόγο θα αφορά την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς τόσο στην κινητή τηλεφωνία (4G) όσο και στη σταθερή τηλεφωνία (οπτικές ίνες). Μάλιστα, ανέφερε ότι οι επενδύσεις στα ενσύρματα δίκτυα θα αφορούν την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών που θα φθάνουν σε κτίρια ή ακόμη και σπίτια πελατών της εταιρείας.

Όσον αφορά το θέμα της Forthnet, ο κ. Μπρουμίδης τόνισε ότι “συνεχίζουμε να ενδιαφερόμαστε αλλά δεν ...καιγόμαστε”, προσθέτοντας ότι “θα πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές σε μία αποτίμηση της εταιρείας, κάτι που δεν είναι ορατό τώρα λόγω του υψηλού δανεισμού”. Άφησε πάντως ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone έσπευσε να σημειώσει ότι η συγκέντρωση των “παικτών” θα βοηθούσε όσον αφορά στο θέμα των επενδύσεων σε δίκτυα επόμενης γενιάς.

Ο κ. Μπρουμίδης υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών είναι τέτοιες που απαιτούνται επενδύσεις σε επόμενης γενιάς δίκτυα καθώς “δεν είναι αρκετές οι ταχύτητες που προσφέρει ο χαλκός” και τόνισε ότι χρειάζεται να υπάρχει ένα σωστό επενδυτικό και θεσμικό περιβάλλον και να λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός. “Πρέπει να αποφύγουμε λογικές που οδηγούν σε μονοπώλιο” υποστήριξε ο κ. Μπρουμίδης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος έδειξε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά, εκτιμώντας ότι στο τέλος του 2016 το πρόσημο όσον αφορά το σύνολο της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, ενώ εκτίμησε ότι οι συνολικές επιπτώσεις από την επιπλέον φορολογία δεν θα είναι σημαντικές.

Το επενδυτικό πλάνο της Vodafone περιλαμβάνει επενδύσεις σε υπηρεσίες τηλεόρασης, καθώς και σε προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ στα σχέδια υπάσρχει και η αναβάθμιση του δικτύου λιανικής της Vodafone. “Στόχος μας είναι να διαδραματίσουμε θετικό ρόλο στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος” ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του κ. Μπρουμίδη.

Σχετικές ειδήσεις