TRAVEL

Σούνιο: Εξόρμηση στο νοτιότερο άκρο της Αττικής με το πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα

Σούνιο: Εξόρμηση στο νοτιότερο άκρο της Αττικής με το πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα

Εκτός από τα δημοφιλή αξιοθέατα, το Σούνιο προσφέρεται και για εξόρμηση για φαγητό ή καφέ με τις πολλές επιλογές που παρέχει

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου είναι μία καλή ευκαιρία για μίνι ολοήμερες εκδρομές και η ανατολική Αττική προσφέρει αρκετές επιλογές, μία εκ των οποίων είναι και το Σούνιο.

Πρόκειται για το ακρωτήριο στο νοτιότερο άκρο του νομού Αττικής, που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και συνδυάζει αξιοθέατα και καλό φαγητό, επομένως σίγουρα θα βρείτε και τον παραδοσιακό μπακαλιάρο που προστάζει η μέρα.

Στη βόλτα σας θα συναντήσετε πολλά, ξεκινώντας από τα δημοφιλή αξιοθέατα:

Ναός του Ποσειδώνα

Σούνιο χωρίς ναό του Ποσειδώνα δεν γίνεται. Θα απολαύσετε μία μοναδική θέα στη θάλασσα, αλλά και το ηλιοβασίλεμα εάν βρεθείτε εκεί την κατάλληλη ώρα. Θα θαυμάσετε από κοντά έναν ναό αριστούργημα αρχιτεκτονικής κατασκευασμένο το 444 π.Χ.

Ο αρχαιολογικός χώρος φιλοξενεί τον Ναό του Ποσειδώνα περιλαμβάνει επίσης τα απομεινάρια του μικρού ναού της Αθηνάς Σουνιάδος, του φρουρίου με τα τείχη και τον μικρό οικισμό στο εσωτερικό του, και του αρχαίου λιμανιού που βρισκόταν στη σκιά του Ποσειδώνα. Μια εκπαιδευτική εκδρομή θα σε πείσει ότι άξιζε τον κόπο. Αναλόγως από ποια διαδρομή θα πας, θα δεις και τις περίφημες Τρύπες του Καραμανλή με την ιδιαίτερη ιστορία.

Εθνικός Δρυμός

Ο συγκεκριμένος Δρυμός της Αττικής ιδρύθηκε το 1971 και είναι ο μικρότερος δρυμός της Ελλάδας αλλά και άγνωστος σε πολλούς. Φτάνοντας εκεί έχετε πολλές επιλογές όπως το να περπατήσετε και να δείτε στοές μεταλλείων του περασμένου αιώνα ή να κάνετε ακόμη και πικ νικ. Στον συγκεκριμένο Δρυμό υπάρχει και το λεγόμενο Χάος, ο άγνωστος κρατήρας στην Αττική που έχει σχήμα καρδιάς.

Αφού κάνετε τις βόλτες σας, οπωσδήποτε θα κάνετε μία στάση για φαγητό, ωστόσο ίσως να πρέπει να ενημερωθείτε για τις προτάσεις στν περιοχή και να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, καθώς η ζήτηση ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω αργίας.

Υπάρχουν πολλά ταβερνάκια και μάλιστα με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα, για να απολαύσετε θαλασσινά και βέβαια μπακαλιάρο με σκορδαλιά και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας μέχρι την επόμενη εξόρμηση!