ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Λονδίνο: Αναδρομή στα Χριστούγεννα περασμένων δεκαετιών

Λονδίνο: Αναδρομή στα Χριστούγεννα περασμένων δεκαετιών

Αν σε μια πρωτεύουσα τα Χριστούγεννα είναι μαγικά, πολύχρωμα και ζωντανά, αυτή η πρωτεύουσα είναι το Λονδίνο!

Κάθε δέντρο, κάθε μικρή γωνιά της πόλης είναι στολισμένη με λαμπιόνια και πολύχρωμες γιρλάντες, μετατρέποντας το Λονδίνο σε πρωτεύουσα των Χριστουγέννων!

Ο φωτογράφος Peter Macdiarmid, μας καλεί σε ένα ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τις φωτογραφίες του. Ο ταλαντούχος Macdiarmid συνδυάζει παλιές και νέες φωτογραφίες από διάφορες γωνιές της Βρετανικής πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα κολάζ με γνώμονα το χρόνο!

Από το Λονδίνο του τότε, άλλαξαν πολλά σήμερα, από τις παραδοσιακές γαλοπούλες που κρεμιούνταν έξω από τα μαγαζιά, μέχρι και τις στολές των Αϊ Βασίληδων, που ήταν εμφανώς πιο «φτωχικές».

Οι σύγχρονοι φοιτητές της μεγαλούπολης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουν στα super clubs του Λονδίνου και «ψάλλουν τις μελωδίες» των διάσημων Βρετανών καλλιτεχνών, σε αντίθεση με τους τότε φοιτητές, οι οποίοι συγκεντρωμένοι σε ομάδες «έψελνανν» εορταστικές μελωδίες, σκορπίζοντας το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε ολόκληρη την πόλη!

Πολλά άλλαξαν στο Λονδίνο του 2014, ένα όμως, μένει ίδιο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Trafalgar Square, δώρο των Νορβηγών, που από το 1947 στολίζεται κάθε χρόνο στην πολυπληθή πλατεία!

Πηγή φωτογραφιών: telegraph

Σχετικές ειδήσεις