ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίδι γνωριμίας στο Πεκίνο για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ταξίδι γνωριμίας στο Πεκίνο για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Επίσημη επίσκεψη θέλει να πραγματοποιήσει στο Πεκίνο ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας τον επόμενο μήνα, για να συναντηθεί με τους απερχόμενους και τους νέους ηγέτες της Κίνας.

Το ταξίδι αυτό θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στο εξωτερικό, αφότου ανέλαβε την εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του, του Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον Δεκέμβριο.

Πηγή που έχει σχέσεις με την Πιονγκγιάνγκ και το Πεκίνο και στο παρελθόν έχει προβλέψει με ακρίβεια γεγονότα, όπως η πρώτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας το 2006, δήλωσε: «Θα είναι μια επίσημη επίσκεψη. Αυτό ήταν μια από τις σημαντικότερες αποστολές του Γιανγκ Σονγκ-τεκ κατά την επίσκεψή του». Γιανγκ Σονγκ-τεκ είναι ο θείος του Βορειοκορεάτη ηγέτη και ουσιαστικά ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη Βόρεια Κορέα.

Η πηγή δήλωσε πως η Πιονγκγιάνγκ είναι πιθανό να επαναλάβει την απειλή της να πραγματοποιήσει μια τρίτη πυρηνική δοκιμή αν η Ουάσινγκτον και η Σεούλ δεν συμφωνήσουν στο μακροχρόνιο αίτημά της να υπογραφεί μια μόνιμη συνθήκη ειρήνης για να αντικαταστήσει την εκεχειρία με την οποία τερματίσθηκε ο Κορεατικός Πόλεμος (1950-53).

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα (να πραγματοποιήσει μια τρίτη πυρηνική δοκιμή), αλλά η Κίνα αντιτίθεται έντονα σ' αυτό», δήλωσε η πηγή.

«Η Βόρεια Κορέα θέλει μια μόνιμη συνθήκη ειρήνης για να αντικαταστήσει την εκεχειρία με αντάλλαγμα να παραιτηθεί από τα σχέδια για μια τρίτη πυρηνική δοκιμή. Πάνε τώρα 60 χρόνια και είναι καιρός να τερματισθεί επισήμως ο πόλεμος με μια συνθήκη ειρήνης», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Απολύθηκε ο Ριτζ από την «Τόλμη και Γοητεία» μετά από 25 χρόνια!

Kόρινθος: Έκοψαν το νερό στο κέντρο λαθρομεταναστών

Σύλβια Δεληκούρα: Έγινε θαύμα, την είδαμε με το μαγιό της