ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Να αποφευχθεί η «κλιμάκωση» της κατάστασης στην Ουκρανία

Πούτιν: Να αποφευχθεί η «κλιμάκωση» της κατάστασης στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απηύθυνε έκκληση σήμερα να αποφευχθεί η «κλιμάκωση» της κατάστασης στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο να επιτευχθεί «όσο το δυνατόν συντομότερα μία εξομάλυνση», ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφευχθεί μια κλιμάκωση της βίας και απαραίτητο να επιτευχθεί όσο το δυνατόν συντομότερα μια εξομάλυνση της κατάστασης» στην Ουκρανία, ανέφερε η ρωσική προεδρία σε δελτίο Τύπου.

Στο μεταξύ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είπε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Ρωσία πρέπει να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε εμφατικά ότι όλες οι χώρες πρέπει να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας. Ο πρόεδρος Πούτιν συμφώνησε, τονίζοντας ότι οι ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή είχαν σχεδιασθεί πριν από την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία» είπε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Συμφώνησαν ότι οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές τις οποίες υποσχέθηκε ότι θα πραγματοποιήσει η μεταβατική κυβέρνηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να εγγυηθεί ένα θετικό μέλλον για την Ουκρανία».

Ο Κάμερον και ο Πούτιν συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να σκεφθεί πώς να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τις οικονομικές της προκλήσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

Η Μέρκελ ανησυχεί για πιθανή αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία

Γιανουκόβιτς: Δεν διέταξα την αστυνομία να ανοίξει πυρ

Γιανουκόβιτς: Οι φασίστες κατέλαβαν τη χώρα

Την έκδοση του Γιανουκόβιτς θα ζητήσει το Κίεβο από τη Μόσχα

Ουκρανία: Καταζητούνται 10 πρώην αξιωματούχοι του Γιανουκόβιτς

Αυτό είναι το πολυτελές σανατόριο όπου κρύβεται (;) ο Γιανουκόβιτς

Οι ελβετικές αρχές «παγώνουν» τα κεφάλαια του Γιανουκόβιτς

Μόσχα: «Κυβέρνηση των νικητών» η νέα κυβέρνηση στην Ουκρανία

Προστασία σε Γιανουκόβιτς σε ρωσικό έδαφος δίνει η Μόσχα!