ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Κάλεσε το Κίεβο να τερματίσει τη «στρατιωτική επιχείρηση»

Ρωσία: Κάλεσε το Κίεβο να τερματίσει τη «στρατιωτική επιχείρηση»

Να σταματήσει τη στρατιωτική, όπως χαρακτήρισε, επιχείρηση εναντίον του ίδιου του λαού της Ουκρανίας, προειδοποίησε το Κίεβο η ρωσική κυβέρνηση, καλώντας παράλληλα τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να διεξάγει έρευνα για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην πόλη Ντονέτσκ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

«Αναμένουμε αντικειμενική και συνεκτική πληροφόρηση για αυτό (τις συγκρούσεις στο Ντονέτσκ) από τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ και από τις αρχές του Κιέβου – τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του ίδιου του λαού του», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωσή του.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Ντονέτσκ συμβούλεψε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους μετά τις σφοδρές μάχες που εκτυλίχθηκαν μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των φιλορώσων αυτονομιστών, οι οποίες «είχαν θύματα πολίτες».

«Να προσέχετε τα παιδιά σας. Προσπαθήστε να μη βγαίνετε από τα σπίτια σας εκτός αν είναι επείγον», είπε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Λουκιαντσένκο σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο της δημοτικής αρχής.

«Αποφύγετε να πηγαίνετε στην περιοχή του αεροδρομίου και εάν είναι δυνατό στο σιδηροδρομικό σταθμό», συνέχισε.

«Σημειώθηκαν μάχες μεταξύ ουκρανικών στρατευμάτων και υποστηρικτών της (αυτοανακηρυχθείσας) λαϊκής δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Υπάρχουν θύματα μεταξύ των πολιτών», αποκάλυψε ακόμη ο δήμαρχος, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τη σορό μιας γυναίκας να κείτεται σε κοντινή απόσταση από το σταθμό του Ντονέτσκ, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Μάχη για τον έλεγχο του αεροδρομίου στο Ντονέτσκ (photos+video)

Πόρτλαντ: Έπαιζε γυμνός βιολί στο δικαστήριο! (photo)

ΗΠΑ: 16χρονος σκότωσε ταξιτζή επειδή δεν έκοψε δρόμο! (photos+video)

Δυστύχημα σε τσίρκο: Θανάσιμη πτώση Βραζιλιάνου ακροβάτη! (video)

Βρετανία: Πήρε χάπι για τον πονόλαιμο και του έπεσε το δέρμα! (photos)

ΗΠΑ: Μαχητικό αεροσκάφος καταστρέφει εξωγήινο τέρας! (video)

Γαλλία – Έγκλημα πάθους: Ηλεκτρολόγος ευνούχισε το δήμαρχο!

Ιμαλάια: Έπεσε 21 μέτρα στον πάγο και σώθηκε από το Facebook! (video)

Καλιφόρνια: Ο γιος σκηνοθέτη του «Αγώνες Πείνας» ο δράστης του μακελειού! (phs+vid)