ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πάνω από 100 πολίτες νεκροί, θύματα της στρατιωτικής επιχείρησης

Ουκρανία: Πάνω από 100 πολίτες νεκροί, θύματα της στρατιωτικής επιχείρησης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής ερευνών της Ρωσίας, πάνω από 100 πολίτες, μεταξύ των οποίων Ρώσοι και Ιταλοί, έπεσαν νεκροί κατά τη στρατιωτική επιχείρηση του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία

Βαρύς ο «φόρος αίματος» των αθώων πολιτών στην Ουκρανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου RT.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν αργά τη νύχτα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο συζήτησαν μια ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία και τους θανάτους εκεί δύο ρώσων δημοσιογράφων, όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

Κατά τη συνομιλία "εθίγη το θέμα μιας ενδεχόμενης εκεχειρίας στην περιοχή της στρατιωτικής δράσης στη νοτιοανατολική Οκρανία", αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Στη δήλωση αναφέρεται ακόμη πως ο Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για το θάνατο δύο δημοσιογράφων της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές κοντά στην ανατολική πόλη Λουχάνσκ.

Ο Ποροσένκο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και διαβεβαίωσε τον Πούτιν ότι θα διεξαχθεί έρευνα και θα ληφθουν μέτρα για να προστατευθούν οι δημοσιογράφοι.