ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στην Ευρώπη: Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στην Ισπανία!

Συναγερμός στην Ευρώπη: Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στην Ισπανία!

Από Έμπολα έχει προσβληθεί μια Ισπανίδα νοσοκόμα, η οποία φρόντιζε, σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, έναν ιερέα που έπασχε από το θανατηφόρο ιό και πέθανε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η εφημερίδα Ελ Παΐς και ο ραδιοφωνικός σταθμός Καδένα Σερ ήταν μεταξύ των Μέσων που μετέδωσαν ότι οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η νοσοκόμα - που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, σε νοσοκομείο της περιοχής Αλκορκόν - βγήκαν θετικές. Κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο που προσβάλλεται από ιό στην Ευρώπη και γενικότερα σε χώρα εκτός της Δυτικής Αφρικής...

«Η ασθενής έφτασε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί με ύποπτα συμπτώματα και νοσηλεύτηκε σε απομόνωση», ανέφερε εκπρόσωπος του νοσοκομείου, επιβεβαιώνοντας πως οι εξετάσεις της εστάλησαν στο νοσοκομείο Κάρολος Γ και τα πρώτα αποτελέσματα ήταν θετικά.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας συγκάλεσε έτσι έκτακτη συνεδρίαση για να εξετάσει το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη, ατόμου που δεν έχει ταξιδέψει στη Δυτική Αφρική. Λίγο αργότερα, επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ισπανίδα νοσοκόμα βρέθηκε θετική στον ιό του Έμπολα…

Η υπουργός Υγείας Άνα Μάτο ανέφερε μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με την Ελ Παΐς, η νοσοκόμα μετείχε στην ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Λας Πας - Κάρολος Γ’ της Μαδρίτης που είχε αναλάβει τη νοσηλεία του 69χρονου γιατρού και ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο. Του δεύτερου Ισπανού ιεραπόστολου που κόλλησε τον ιό στη Σιέρα Λεόνε και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μαδρίτη όπου υπέκυψε τελικά στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Την επομένη του θανάτου του η γυναίκα έφυγε για διακοπές, ενώ αισθάνθηκε αδιαθεσία την 30ή Σεπτεμβρίου.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας δήλωσε από την πλευρά του ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα, ενώ παρακολουθούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την ασθενή τις τελευταίες ημέρες.

Υπό παρακολούθηση βρίσκονται επίσης και 30 γιατροί και νοσοκόμες που είχαν ασχοληθεί με τη νοσηλεία των δύο Ισπανών ιερέων που πέθαναν από τον Έμπολα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμα:

Έμπολα - ΗΠΑ: Έφτασε ο εικονολήπτης που προσεβλήθη από τον ιό στη Λιβερία

Γερμανός τζιχαντιστής: Σφάξτε όλους τους άπιστους

ΟΗΕ: Σχεδόν 7 δισ. δολάρια από την παράνομη διακίνηση μεταναστών

Έμπολα: Πειραματικό φάρμακο έλαβε άδεια να χορηγηθεί σε ασθενείς

Λαβρόφ: Ο Ομπάμα ανάγκασε την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πρώην πράκτορας των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών έγινε τζιχαντιστής;

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Ιρανή που κρατείται επειδή παρακολούθησε αγώνα βόλεϊ ανδρών

Ιράν: Ελεύθερη η δημοσιογράφος σύζυγος του ανταποκριτή της Washington Post