ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει ενισχύσεις στην Κομπάνι

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει ενισχύσεις στην Κομπάνι

Πολλές ενισχύσεις στην κουρδική πόλη Κομπάνι, στη Συρία, στέλνει το Ισλαμικό Κράτος, σε μια προσπάθεια να την θέσει υπό τον έλεγχό του έπειτα από σχεδόν ένα μήνα πολιορκίας και ισχυρής αντίστασης από τις κουρδικές δυνάμεις.

«Στέλνουν μαχητές από τις επαρχίες Ράκα και Χαλέπι», τα βασικά προπύργια του ΙΚ στη βόρεια Συρία, δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, συμπληρώνοντας: «Στέλνουν ακόμα και άνδρες που δε διαθέτουν πολύ εμπειρία στο πεδίο των μαχών».

«Πρόκειται πραγματικά για μια κρίσιμη μάχη για αυτούς: αν καταλάβουν το Κομπάνι, η μάχη κατά του ΙΚ στη Συρία θα διαρκέσει πάρα πολύ. Όμως αν δεν τα καταφέρουν, αυτό θα επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στην εικόνα τους στους τζιχαντιστές», διευκρίνισε ο Άμπντελ Ράχμαν. «Έχουν ρίξει όλο τους το βάρος στη μάχη αυτή».
Μετά την κατάληψη την Παρασκευή του γενικού αρχηγείου των κουρδικών δυνάμεων, οι μαχητές του ΙΚ «δεν έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο», υπογράμμισε.

Οι τζιχαντιστές ελέγχουν το 40% του Κομπάνι, κυρίως τον ανατολικό τομέα και περιοχές στο νότιο και δυτικό τμήμα της πόλης.

«Επιτίθενται από πολλά μέτωπα, όμως τους απωθούν. Στη συνέχεια επιτίθενται και πάλι προτού τους απωθήσουν ξανά», σημείωσε ο Άμπντελ Ράχμαν.

Χθες πάντως Σάββατο (11/10), τουλάχιστον 36 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των κουρδικών δυνάμεων, μία εκ των οποίων εναντίον οχημάτων του ΙΚ που προσπάθησαν να εισέλθουν στο κέντρο του Κομπάνι.

Παράλληλα, οι τζιχαντιστές προσπάθησαν για πρώτη φορά χθες να φτάσουν στα σύνορα με την Τουρκία, βόρεια του Κομπάνι, προτού τους απωθήσουν οι Κούρδοι.

Σημειώνεται τέλος ότι από τις εννέα νέες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν χθες το βράδυ οι ΗΠΑ εναντίον θέσεων του ΙΚ, κυρίως στο ανατολικό Κομπάνι, «υπήρξαν νεκροί μεταξύ των τζιχαντιστών και κατεστραμμένα οχήματα», σύμφωνα πάντα με το Παρατηρητήριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ινδία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τον κυκλώνα Χουντχούντ (vid)

Ιαπωνία: Δεκάδες τραυματίες από τον τυφώνα Βονγκφόνγκ (vid)

Κομπάνι: Ενισχύει τις θέσεις του το Ισλαμικό Κράτος (vids)

Χονγκ Κονγκ: Σε κόκκινη γραμμή «ακροβατούν» φοιτητές και κυβέρνηση

Έμπολα: Αισιόδοξα μηνύματα από την Ισπανίδα νοσοκόμα