ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Νορβηγός πρέσβης στο Newsbomb.gr: Με ρωτούσαν φίλοι μου αν μπορούσαν να έρθουν για σκι στην Ελλάδα!

Νορβηγός πρέσβης στο Newsbomb.gr: Με ρωτούσαν φίλοι μου αν μπορούσαν να έρθουν για σκι στην Ελλάδα!

Ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Φροντ Οβερλαντ Αντερσεν, μίλησε στο Newsbomb.gr με αφορμή την εμπειρία του από την κακοκαιρία Ελπίδα - «Οι δήμοι στη Νορβηγία έχουν κομβικό ρόλο στον συντονισμό»

H κίνηση του πρέσβη της Νορβηγίας στην Αθήνα, Φροντ Όβερλαντ Άντερσεν, να πάρει ένα φτυάρι και να καθαρίσει ο ίδιος τα χιόνια έξω από την οικία του σχολιάστηκε πολύ θετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτή την αφορμή λοιπόν, επικοινωνήσαμε με τον δραστήριο πρέσβη για να τον ρωτήσουμε αν η Αθήνα έγινε... Οσλο αυτές τις ημέρες.

«Η χιονόπτωση ήταν αρκετά μεγάλη ακόμη και για τα νορβηγικά πρότυπα. Στην πραγματικότητα, είχε περισσότερο χιόνι στην Αθήνα από ό,τι στο Όσλο την περασμένη εβδομάδα και οι φίλοι μου στη Νορβηγία μου έστειλαν αστεία μηνύματα ρωτώντας αν μπορούσαν να έρθουν για σκι στην Ελλάδα. Τους διαβεβαίωσα όλους ότι η Αθήνα φαίνεται όμορφη στο χιόνι και το σκι στην Ελλάδα είναι πραγματικά μια υπέροχη ιδέα» μας λέει ο Νορβηγός διπλωμάτης.

«Οι Έλληνες αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, στους δρόμους, το σχολείο έκλεισε. Τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει καλύτερα;», τον ρωτάμε.

«Νομίζω ότι οι περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας, θα είχαν δυσκολίες με την κυκλοφορία και τις υποδομές μετά από μια χιονοθύελλα όπως αυτή που ζήσαμε στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα. Η αυξημένη ετοιμότητα για ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι σημαντική σε όλες τις κοινωνίες καθώς αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αυτή δεν είναι μια μοναδική ελληνική πρόκληση, αλλά κάτι που θα πρέπει να λύσουν όλες οι κοινωνίες» μας απαντά ο κ. Άντερσεν.

Ζητήσαμε ακόμη τη συμβουλή του λόγω εμπειρίας στη Νορβηγία με τα χιόνια για το πώς αντιμετωπίζει εκεί την κατάσταση ο κρατικός μηχανισμός.

«Δεδομένου ότι ο χειμώνας μας διαρκεί σχεδόν πέντε μήνες είμαστε προετοιμασμένοι για έντονη χιονόπτωση. Αυτό είναι φυσικό. Διαθέτουμε μεγάλη ποσότητα εξειδικευμένων οχημάτων για την απομάκρυνση του χιονιού από τους δρόμους και ένα σύστημα για να το κάνουμε γρήγορα. Οι δήμοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον συντονισμό της προσπάθειας και έχουν συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες για να διασφαλίσουν ότι όλος ο διαθέσιμος εξοπλισμός χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια έντονων χιονοπτώσεων. Νομίζω ότι όλες οι κοινωνίες προετοιμάζονται για τις πιο πιθανές προκλήσεις. Από αυτή την άποψη, η Νορβηγία είναι πιο έτοιμη για το χιόνι παρά για τα κύματα καύσωνα» κατέληξε ο κ. Άντερσεν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οργή για τους ανύπαρκτους δημάρχους - Πολίτες βάζουν... ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι, παραμένουν τα προβλήματα - Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους με φτυάρια

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Αττική: Έκθετοι οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής