ΕΛΛΑΔΑ

Απροσπέλαστοι οι δρόμοι, παραμένουν τα προβλήματα - Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους με φτυάρια

Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους με φτυάρια
Οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους με φτυάρια
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

H κακοκαιρία «Ελπίδα» έφυγε ωστόσο τα προβλήματα παρέμειναν. Οι πολίτες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, καθώς οι δήμοι δεν μπορούν να διαχειριστούν το άνοιγμα των δρόμων κι ας διανύουμε το πέμπτο 24ωρο από την έναρξη της χιονόπτωσης.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίδα» να μας έχει πει αντίο εδώ και δύο 24ωρα, ωστόσο τα προβλήματα στις γειτονιές των βορείων Προαστίων συνεχίζουν να υφίστανται.

Οι απελπισμένοι κάτοικοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και κυκλοφορουν στους δρόμους με φτυάρια, καθώς όπως καταγγέλουν στην κάμερα του Newsbomb.gr, οι τοπικοί «άρχοντες» τους έχουν ξεχάσει. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις βέβαια που πολίτες βάζουν... ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα ώστε να καθαρίσουν τους δρόμους μπροστά από τα σπίτια τους.

Απελπιστική η κατάσταση στην Κηφισιά

«Έχουμε πάρει πόσα τηλέφωνα, δεν έχει έρθει κανείς για να καθαρίσει, μόνο για να εισπράτουν», τονίζει απελπισμένος κάτοικος στην Κηφισιά στην κάμερα του Newsbomb.gr., ο οποίος παράλληλα μας ενημέρωσε ότι οι δρόμοι είναι για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα χωρίς αλάτι.

«Ήρθα με το αυτοκίνητο και δεν μπορώ να προχωρήσω», τόνισε ένας άλλος κάτοικος, ενώ μια κυρία που κρατούσε... φτυάρι στα χέρια της είπε ότι παρά το γεγονός ότι διανύουμε την πέμπτη ημέρα «στο σημείο δεν έχει φανεί κανείς για να βοηθήσει την κατάσταση».

«Οι δρόμοι δεν έχουν ανοιχτεί, δεν έπρεπε να έχει πέσει αλάτι, δεν έπρεπε να περάσει κάποιος υπεύθυνος», αναρωτήθηκαν οι κάτοικοι.

«Όπως βλέπετε έχω καθαρίσει μόνη μου. Κανείς δεν πέρασε να ρίξει αλάτι, κανείς δεν πέρασε με εκχιονιστικό. Άκουσα τον δήμαρχο που έλεγε να φύγουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ δεν υπήρχε ούτε ένα. Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα. Είχαμε το πρόβλημα με τα κλαριά, από τον Φεβρουάριο τα μαζέψανε τον Μάη. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε θα περάσουν, το μόνο που κάνουν είναι να σηκώνουν τα τηλέφωνα και να μιλάνε ευγενικά», τόνισε κάτοικος της περιοχής στην κάμερα του Newsbomb.gr

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή επικοινωνία του Newsbomb.gr με τον δήμαρχο της Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, το πρόβλημα εντοπίστηκε στα «στραβοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα τα οποία εμπορίζουν τη διέλευση των εκχιονιστικών μηχανημάτων». «Τμήμα της Κηφισιάς είναι ανωφερή και με απόκρυμνους δρόμους, κάτι που δυσκολεύει το έργο των συνεργείων και θέτει σε κίνδυνο και το εργατικό δυναμικό», πρόσθεσε.

Στην Πεντέλη οι πολίτες βάζουν... ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την Πεντέλη, όπου τόσο τα αυτοκίνητα όσο και τα σπίτια είναι ακόμα θαμμένα στο χιόνι.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Ηλίας, κάτοικος Πεντέλης, ο οποίος καταγγέλλει ότι μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο από το χιόνι μπροστά από τα σπίτια τους.

«Αν και είμαστε συνηθισμένοι, πάντα ο δήμος είχε την υποδομή να ανοίγει τους δρόμους. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούνται αρρυθμίες στο κομμάτι αυτό του δήμου, δε γνωρίζω γιατί. Η Πεντέλη σε αυτά τα θέματα, όπως και στις φωτιές το καλοκαίρι, ήταν δήμος – πρότυπο. Το χιόνι ήταν πολύ, αλλά εμείς τέτοιο χιόνι έχουμε δει και άλλες φορές», είπε ο κ. Ηλίας.

«Μαζέψαμε από 5-10 ευρώ, όσα μπορούσε ο καθένας, κάποιος γείτονας είχε γνωστό που ήταν εργολάβος και ήρθε ο άνθρωπος και μας εξυπηρέτησε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εγκλωβισμένοι για πέμπτη ημέρα οι κάτοικοι στο Χαλάνδρι

Οι κάτοικοι του Χαλανδρίου εξακολουθούν για πέμπτη ημέρα να είναι εγκλωβισμένοι, με τους δρόμους να μην αποχιονιστεί και τους πολίτες να αδυνατούν επί της ουσίας να βγουν από τα σπίτια τους, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την οργή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οργή για τους ανύπαρκτους δημάρχους - Πολίτες βάζουν... ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Αττική: Έκθετοι οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής