ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Απόλυτη ισοπαλία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Απόλυτη ισοπαλία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Το ίδιο ακριβώς ποσοστό συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, η Δημιουργία Ξανά με 2,5%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%, ενώ οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 6%.

Αντιστοίχως στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έρχονται και πάλι ισόπαλοι με 27%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 14,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5%, η Δημιουργία Ξανά με 3%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1%.

Στο ερώτημα για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» προηγείται ο κ. Αλέξης Τσίπρας με μικρή διαφορά από τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι η διαφορά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων. Ειδικότερα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 26%, ακολουθεί ο κ. Αντώνης Σαμαράς με 23,5%, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με 19%, ενώ κανέναν από τους προηγούμενους προτιμά το 28,5% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC δημοσιεύεται την Πέμπτη στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».