ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν την ημερομηνία τους

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν την ημερομηνία τους
INTIME

Την 1η Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και την 2α Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια θα ξεκινήσουν κανονικά οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ανεξάρτητα από τον χρόνο των Εκλογών, σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. 

Τίποτα δεν αλλάζει στο ανακοινωμένο πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2023, σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Αυτό καθώς οι εκλογές, που έχουν πάει πίσω χρονικά εξαιτίας του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, αναμένεται να γίνουν πολύ κοντά ή και μέσα στο καλοκαίρι, χρόνος κατά των οποίο έχουν προγραμματιστεί οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ανέφερε: «Έχει γίνει ένας σχεδιασμός σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, το πρόγραμμα έχει ανακοινωθεί από πέρσι. Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν την 1η Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και στις 2 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και τα ειδικά μαθήματα τελειώνουν περί τα τέλη Ιουνίου. Δηλαδή, όλος ο Ιούνιος θα είναι αφιερωμένος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό προφανώς είναι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Και δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά φέτος, από σεβασμό στους υποψηφίους, όλο το πρόγραμμα των Πανελλαδικών δημοσιοποιήθηκε την περσινή χρονιά για την φετινή» τόνισε η υπουργός.

Σχετικά με την εισαγωγή στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Κεραμέως, η πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή, για υποβολή αιτήσεων για εξετάσεις στα πρότυπα και για ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι. Οι εξετάσεις εισαγωγής θα λάβουν χώρα το Σάββατο 29 Απριλίου και η ηλεκτρονική κλήρωση για εισαγωγή στα πειραματικά θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Απριλίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ μελετάει τις δημοσκοπήσεις μετά τα Τέμπη – Τα πρώτα συμπεράσματα

Κυβέρνηση για δημοσκοπήσεις: Η Νέα Δημοκρατία χάνει 2,8 μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0,2

Εκλογές 2023: Πώς θα κινηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τις κάλπες