ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές 2015 - ΡΙΖ.Ε.Σ: Την ιδρυτική διακήρυξη κατέθεσε ο Καπερνάρος

Εκλογές 2015 - ΡΙΖ.Ε.Σ: Την ιδρυτική διακήρυξη κατέθεσε ο Καπερνάρος

Χωρίς ωστόσο το κόμμα του «Ριζοσπαστικού Εθνικού Συναγερμού» (ΡΙΖ.Ε.Σ.) να συμμετέχει στις επικείμενες εκλογές αφού οι χρόνοι είναι περιορισμένοι για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων

Την ιδρυτική διακήρυξη υπογράφουν 213 πρόσωπα, στα οποία δεν περιλαμβάνεται ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος, ο οποίος είχε ανακοινώσει πρώτος την ίδρυση του κόμματος.

Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένας αρχαιοελληνικός κίονας σε μπλε χρώμα και δίπλα τα αρχικά του κόμματος.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Καπερναρός σημειώνει ότι ο Ριζοσπαστικός Εθνικός Συναγερμός «ξεκινά τη μάχη και καλεί όλους τους Έλληνες να συμπαραταχθούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας και να δώσουμε τον αγώνα μας».

Ακόμη, αναφέρει ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του νέου κόμματος: «Η πατρίδα χρειάζεται όλους τους Έλληνες. Χρειάζεται εκείνους που πιστεύουν στην Ελλάδα, το έθνος μας και τις αρχές του πολιτισμού μας. Από σήμερα στεκόμαστε ως τοίχος στους υποδουλωμένους, τους υπηρέτες των γερμανικών συμφερόντων και σε αυτούς που θεωρούν ότι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να ζουν υπό το καθεστώς του τρόμου, του εξευτελισμού και της αναξιοπρέπειας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη έναντι των πολιτικών εξελίξεων και προχωρούμε ενωμένοι για να πάρουμε πίσω όλα αυτά που έκλεψαν από τις ελληνικές οικογένειες, την εθνική μας κυριαρχία και την υπερηφάνειά μας. Δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές της μισαλλοδοξίας και του ευτελούς φανατισμού. Προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες εκλογές, χωρίς πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς και ανίερους κομματικούς καιροσκοπικούς συμβιβασμούς. Δεν προσθέτουμε συμφέροντα αλλά τις ψυχές μας».

Ο κ. Μπαλτάκος σε επικοινωνία που είχε μαζί του το Newsbomb.gr διευκρίνησε και αυτός με τη σειρά του - αν και δεν είναι μέλος του κόμματος- ότι το κόμμα δεν θα κατέβει στις επικείμενες εκλογές, ενώ συμπλήρωσε ότι σε καμία περίπτωση ο ίδιος δεν θα επιθυμούσε να «κόψει» ψηφοφόρους από τη ΝΔ, κίνηση που θα βοηθούσε τον ΣΥΡΙΖΑ.