ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Πρώτο θέμα ο Αλέξης Τσίπρας και στο γερμανικό «Spiegel»

Αποτελέσματα εκλογών 2015: Πρώτο θέμα ο Αλέξης Τσίπρας και στο γερμανικό «Spiegel»

Οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και η διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο θέμα στα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Εκλογές στην Ελλάδα: Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας βλέπει ήδη τον εαυτό του ως νικητή» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel».

Στο αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου, το «Spiegel» επικεντρώνεται στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του Κάρολου Παπούλια, ενώ κάνει αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, αλλά και στο μπόνους των 50 εδρών, με τις οποίες πριμοδοτείται το πρώτο κόμμα.

«Ο Τσίπρας, σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές, θέλει να διαπραγματευτεί ένα κούρεμα του χρέους με τους διεθνείς δανειστές. Το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται σε περίπου 320 δισ. ευρώ, με ένα μεγάλο μέρος του να ανήκει σε κράτη. Στη δυσμενέστερη περίπτωση, η χώρα θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, εάν δεν εξυπηρετήσει το χρέος της», σημειώνει το «Spiegel», γεγονός το οποίο δεν δικαιολογεί την άποψη που κυκλοφόρησε σε μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ, ότι το γερμανικό περιοδικό αναγνώρισε την ανάγκη κουρέματος του ελληνικού χρέους...

Δείτε Live τα εκλογικά αποτελέσματα στην εφαρμογή του Newsbomb από τις 19.00




Σχετικές ειδήσεις