Εισαγγελία για Κουκάκι: Με βάση το υλικό που μας υποβλήθηκε η δίωξη στους συλληφθέντες

Newsbomb

ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Στο υλικό της προανάκρισης παραπέμπει με ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην κριτική που ασκήθηκε για τον χαρακτηρισμό των αδικημάτων των συλληφθέντων στα επεισόδια κατά την ανακατάληψη των κτηρίων στο Κουκάκι

«Η ποινική δίωξη για πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία που εστάλη από την Αστυνομία». Αυτό απαντά με ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε όσους ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε οι πράξεις των κατηγορουμένων να χαρακτηριστούν κακουργηματικές.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών αναφέρονται τα εξής:

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτηρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε, για την εκτίμηση της απαγγελεθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση».

Νέο βίντεο από τον «πόλεμο» στο Κουκάκι

Νέο βίντεο που αποκαλύπτει τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (11/01) στις καταλήψεις στο Κουκάκι έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ακούγεται κάποιος απευθυνόμενους στους αστυνομικούς να λέει: «Ρε μ…ς έχετε χαλάσει 300.000 ευρώ. Φύγετε από ‘δω. Είναι το σπίτι μας. Τι δεν καταλαβαίνετε; Φύγετε. Θέλουμε να ζήσουμε».

«Φύγετε ρε μ@@@κες, φύγετε. Εχετε μαζευτεί 1000 άτομα στο σπίτι μας. Τι δουλειά έχετε;», φώναζε αντιεξουσιαστής από την κατάληψη της οδού Παναιτωλίου.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Οι άγνωστοι, που ανακατέλαβαν το κτήριο στη Ματρόζου, στα βίντεο που δόθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία αποτυπώνονται να ρίχνουν όγκους από πέτρες, τσιμεντόλιθους ακόμη και έπιπλα στα κεφάλια των αστυνομικών. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν συνολικά 20 συλλήψεις.

Δείτε βίντεο από drones:

«Παρών» στη διαδικασία της επιχείρησης ήταν εισαγγελέας, ο οποίος, μάλιστα, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει προσωπικά την ένταση των επιθέσεων στους αστυνομικούς.

Χαρακτηριστικό των σκηνών που έλαβαν χώρα στην Ματρόζου, είναι ότι στο τέλος της επιχείρησης οι στολές που φορούσαν οι αστυνομικοί είχαν αλλάξει χρώμα, καθώς οι κουκουλοφόροι πετούσαν πάνω τους κουβάδες με μπογιές.

Συνελήφθη και η κόρη πασίγνωστου ηθοποιού

Η κόρη γνωστού Έλληνα ηθοποιού, αλλά και ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε τον ρόλο του κεντρικού συντονιστή των καταλήψεων στο Κουκάκι, συνελήφθησαν σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece Μίνα Καραμήτρου, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κόρη του γνωστού ηθοποιού, ηλικίας 16 ετών αφέθηκε ελεύθερη, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο κτήριο της Ματρόζου περίπου στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα μπήκαν και σε αυτό της Παναιτωλίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved