ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μαρτυρία-σοκ: Είχαν την Μαρκέλλα με χειροπέδες - Μου είπε ότι την πείραξαν

Μαρτυρία-σοκ: Είχαν την Μαρκέλλα με χειροπέδες - Μου είπε ότι την πείραξαν
INTIME NEWS

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των ανθρώπων που βρήκαν τη 10χρονη Μαρκέλλα, το πρωί του Σαββάτου (13/06). 

Στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, η οποία εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα σε περιοχή της Καλαμαριάς, βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισή της.

Η ανήλικη βρέθηκε λίγο πριν από τις 9 το πρωί στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί το σημείο όπου βρέθηκε η 10χρονη:

Η μαρτυρία της Κατερίνας Σεραφημίδου, της γυναίκας που βρήκε μαζί με τον Γιώργο Οικονόμου την 10χρονη Μαρκέλλα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, προκαλεί σοκ.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο thestival.gr, μέχρι η μικρή να παραλειφθεί από την Αστυνομία μιλούσε μαζί της για να την ηρεμήσει.

Η 10χρονη της είπε ότι την άφησε κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων η ίδια γυναίκα που την πήρε.

Είπε επίσης ότι όσο την κρατούσαν της φορούσαν χειροπέδες. Ανέφερε ότι την πείραξαν και ότι πονούσε. Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση θα δώσει η αστυνομική έρευνα.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

Σύμφωνα με μαρτυρία περιοίκου που την πλησίασε και συνομίλησε με το παιδί, αφού αναγνώρισε ότι επρόκειτο για την αγνοούμενη μαθήτρια, η 10χρονη περιπλανιόταν στο δρόμο με τον σχολικό σάκο στους ώμους της. Κατά την ίδια μαρτυρία, μοναδική της επιθυμία της ήταν να επιστρέψει στο σπίτι της στην Κάτω Τούμπα, περιοχή που απέχει 3 με 4 χιλιόμετρα από το σημείο εντοπισμού της.

Δείτε τη μαρτυρία στο βίντεο που ακολουθεί:

Επί τόπου κλήθηκε η αστυνομία η οποία παρέλαβε το κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε η μητέρα της που με ανακούφιση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αίσια έκβαση της περιπέτειας της κόρης της.

Η ίδια ανέφερε ότι η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της και ότι θα εξεταστεί από ψυχολόγους. Όπως έγινε γνωστό, δε, από αστυνομικές πηγές, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, η ανήλικη θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για να «φωτίσει» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε αλλά και να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο αυτό για το πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, έτσι ώστε να διακριβωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή προσώπου ή προσώπων και εάν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους ποινικά αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν ήδη την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, οπότε χάθηκαν τα ίχνη της.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του ανήλικου, μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά φώναξε το όνομα της Μαρκέλλας και ζήτησε να την ακολουθήσει. Η εξαφάνισή της, που απασχόλησε τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο, προκάλεσε την κινητοποίηση και του «Χαμόγελου του Παιδιού» που ενεργοποίησε επείγουσα ανακοίνωσή αναζήτησης της μαθήτρια του Δημοτικού. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τις Αρχές, συμμετείχε πλήθος εθελοντών ενώ η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

«Να υποστηριχθεί ψυχικά το κορίτσι»

Ανακουφισμένος και ικανοποιημένος από τον εντοπισμό της 10χρονης Μαρκέλλας δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Νίκος Γιαννόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λάβει τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της, εφόσον κριθεί απαραίτητο, φροντίδα ψυχικής υγείας, αλλά και κάθε επιπλέον στήριξη που χρειάζονται. «Είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί ψυχικά το κορίτσι, καθώς δεν ξέρουμε ακόμη τι του έχει συμβεί», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: «Είναι σημαντικό να μάθουμε τι ακριβώς έχει γίνει με αυτή την υπόθεση. Τι κρύβεται από πίσω, τι ακριβώς έχει γίνει με αυτή την εξαφάνιση».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήρε το ρόλο των Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης, σημειώνοντας πόσο σημαντική είναι η δημοσιότητα τέτοιων υποθέσεων, «καθώς κινητοποιεί την κοινωνία να συμμετέχει και έτσι αποτρέπονται τα χειρότερα».

Η «άγνωστη κοκκινομάλλα» που την πλησίασε

Προς το παρόν, τα αίτια της εξαφάνισής της παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, συμμαθητές της και η μητέρα της κάνουν λόγο για μία «άγνωστη γυναίκα» που την πλησίασε και την άρπαξε με τη βία.

Ειδικότερα, η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές την Παρασκευή, δήλωσε πως «υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της».

Όσον αφορά την κοκκινομάλλα γυναίκα που φέρεται να πλησίασε και να έφυγε με την Μαρκέλλα, τα παιδιά κοίταξαν σκίτσα για να την αναγνωρίσουν.

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».

Την 10χρονη, σύμφωνα με την μητέρα, δεν την είχε πλησιάσει ποτέ κανείς όταν γυρνούσε από το σχολείο στο σπίτι και ήταν πάντα χαμογελαστή μόλις επέστρεφε.

Από την πλευρά του, ο αδερφός της μικρής απέκλεισε το γεγονός να σχετίζεται με την εξαφάνιση κάποιο άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον και όπως είπε χαρακτηριστικά «όποιος ανέφερε κάτι τέτοιο, σε κάποιο πρωϊνάδικο θα μηνυθεί».

Ο ίδιος επισήμανε, ότι στο κοντινό περιβάλλον δεν υπάρχει καμία κοκκινομάλλα γυναίκα, καμία αντιπαράθεση και πως πρόκειται για μια αγαπημένη οικογένεια που ειδικά τελευταία έχει περάσει πολλά.

«Από κει και πέρα, η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για απαγωγείς και πάρα πολύ επαγγελματίες» τόνισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: Η κατάθεση του πρώην της Ιωάννας και της 35χρονης για την επίθεση