ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 10χρονης - Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Η απαγωγή και η «κοκκινομάλλα»

Εξαφάνιση 10χρονης - Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Η απαγωγή και η «κοκκινομάλλα»
INTIME NEWS

Άκαρπες παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι έρευνες για τον εντοπισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (11/06) στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, κατά την επιστροφή της από το σχολείο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (12/06) η μητέρα και ο πατριός της μικρής Μαρκέλλας έδωσαν κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας–Τριανδρίας.

Για το συμβάν μίλησε, σύμφωνα με το grtimes.gr, ο αδελφός της 10χρονης που έδωσε επίσης κατάθεση στις αρχές. «Δεν υπάρχει κάποιο επιπλέον στοιχείο ακόμα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κάποια κοκκινομάλλα γυναίκα πλησίασε την αδελφή μου έξω από το σχολείο και λογικά την άρπαξε. Η αστυνομία δεν έχει διασταυρώσει κάτι άλλο. Ψάχνουμε πιθανά δρομάκια και πιθανές εξόδους, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι άλλο» ανέφερε.

Απέκλεισε το γεγονός να σχετίζεται με την εξαφάνιση κάποιο άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον και όπως είπε χαρακτηριστικά «όποιος ανέφερε κάτι τέτοιο, σε κάποιο πρωϊνάδικο θα μηνυθεί». Ο ίδιος επισήμανε, ότι στο κοντινό περιβάλλον δεν υπάρχει καμία κοκκινομάλλα γυναίκα, καμία αντιπαράθεση και πως πρόκειται για μια αγαπημένη οικογένεια που ειδικά τελευταία έχει περάσει πολλά.

«Από κει και πέρα, η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για απαγωγείς και πάρα πολύ επαγγελματίες» τόνισε.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Μιλώντας για τον χαρακτήρα της Μαρκέλλας είπε ότι είναι παιδί το οποίο δεν θα πήγαινε με κάποιον. «Για μια καραμέλα μπορεί να το δωροδοκούσαν, να το πλησίαζαν με κάποιον τρόπο, αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ, καθώς δεν πλησιάζει ούτε φίλους μου, ούτε συγγενείς που δεν είναι το σπίτι. Οπότε δεν είναι ένα κοριτσάκι που για δύο καραμέλες θα πήγαινε κάπου».

«Τα χειρότερα δεν θέλω να τα σκέφτομαι. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή κάπου κρύβονται και περιμένουν να σταματήσει ο πάταγος και να μπορέσουν να φύγουν με κάποια μεταμφίεση. Δεν θέλω να σκέφτομαι τα χειρότερα, μπορεί να έχει πάθει κάτι και να μη την βρουν ποτέ, δεν ξέρει κανείς» είπε.

Όπως επισήμανε στη συνέχεια, έχει μια εβδομάδα που ξεκίνησε το σχολείο και για να έχει φτάσει στο σημείο να φεύγει με κάποιον σημαίνει ότι παρακολουθείται στενά και δωροδοκείται.

Μιλώντας για τη μαρτυρία του συμμαθητή της που ήταν μαζί είπε ότι «ήταν μαζί της μέχρι την τελευταία στιγμή που αναφέρεται πως σταμάτησε στην στάση «Κληματαριά», καθόντουσαν με οικειότητα κοντά. Το παλικάρι με πρόφαση ότι περιμένει το λεωφορείο καθόταν εκεί για πέντε λεπτά περίπου, με όσο ανδρισμό έχει ένα δεκάχρονο και απλά μετά εγκατέλειψε και η Μαρκέλλα χάθηκε μαζί με την κυρία στα στενά». Συμπλήρωσε πως υπήρχε οικειότητα και κάπου την είχε δει ξανά την γυναίκα.

Όπως είπε από χθες «με έχουν πάρει διάφοροι τηλέφωνο, ο καθένας λέει την εκδοχή του και δεν μπορώ να βασιστώ σε κανέναν πέρα από αυτά που έχω διασταυρώσει από την αστυνομία». Σημείωσε, ότι «μετά από δύο – τρεις ώρες της εξαφάνισης δέχθηκε μια κλήση από κάποιον που δεν μιλούσε ελληνικά ή ήταν δυσλεκτικός, ήταν μπροστά και οι αστυνομικοί αλλά δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τίποτα».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Η περιγραφή της «κοκκινομάλλας»

Σύμφωνα με τις περιγραφές για την κοκκινομάλλα γυναίκα που φέρεται να έφυγε μαζί της η 10χρονη, ο αδελφός της είπε πως είναι: Μελαμψή, πως φορούσε κοντό κολάν – σορτσάκι, μαύρη μπλούζα, με μέτριο βάρος.

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Μητέρα 10χρονης: Την άρπαξαν με τη βία

Περισσότερες από πέντε ώρες η μητέρα της 10χρονης έδινε κατάθεση στις αστυνομικές αρχές. Κατά την αποχώρηση της από το αστυνομικό τμήμα ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό του κοριτσιού και δήλωσε πως αν βρεθεί η μικρή θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι.

Όπως είπε, «αυτήν την ώρα δίνει κατάθεση ο συμμαθητής της που έφυγαν μαζί από το σχολείο» και συμπλήρωσε πως και χθες, έδωσαν κατάθεση τα δύο παιδιά που ήταν μαζί της φεύγοντας από το σχολείο και επειδή η αστυνομία «δεν έβγαλε άκρη», όσον αφορά την κοκκινομάλλα γυναίκα που φέρεται να πλησίασε και να έφυγε με την Μαρκέλλα, τα παιδιά κοιτούν σκίτσα για να την αναγνωρίσουν.

«Υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της» δήλωσε η μητέρα.

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».

Την 10χρονη, σύμφωνα με την μητέρα, δεν την είχε πλησιάσει ποτέ κανείς όταν γυρνούσε από το σχολείο στο σπίτι και ήταν πάντα χαμογελαστή μόλις επέστρεφε.

Τέλος, η μητέρα απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο: «Αν μπορεί να κάνει κάτι να βρεθεί το παιδί μου. Όλος ο κόσμος ήταν έξω από το αστυνομικό τμήμα το βράδυ μαζί μας. Αγαπάμε όσους μας βοηθάνε και θα κάνουμε ένα πάρτι όλοι μαζί άμα βρεθεί το παιδί» είπε.

Τι είπε ο κ. Γιαννόπουλος για την εξαφάνιση

Ο πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στην αγωνία που υπάρχει για την 10χρονη Μαρκέλλα, καταδικάζοντας την τεράστια καθυστέρηση που προηγήθηκε.

«Η μητέρα της 10χρονης Μαρκέλλας κινητοποιήθηκε αμέσως, ωστόσο υπήρξε τεράστια καθυστέρηση από τον Διοικητή του Τ.Α Τούμπας, ο οποίος έδιωξε την μητέρα λέγοντας ότι το παιδί θα βρίκεται σε κάποια παιδική χαρά και θα παίζει. Είναι απαράδεκτο ότι το Amber Alert εκδόθηκε 3 ώρες αργότερα. Η μητέρα έσπευσε αμέσως να δηλώσει την εξαφάνιση του παιδιού της. Δυστυχώς τέτοιες καθυστερήσεις γίνονται επανειλημμένως.», υπογράμμισε ο κ. Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr.

Σχετικά με νεότερα στοιχεία για τις έρευνες εντοπισμού της 10χρονης ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι «δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα περισσότερο από αυτά που έχει ανακοινώσει η Αστυνομία. Οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο δεν είναι καλό σημάδι το ότι έχουν περάσει τόσες ώρες από την εξαφάνιση του παιδιού. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να λήξει με αίσιο τέλος η ιστορία.»

Υπενθυμίζεται ότι για την εξαφάνιση του κοριτσιού έχει σημάνει Amber Alert.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού:

«Στις 11/6/2020 και ώρα 13:30 εξαφανίστηκε από την Τούμπα Θεσσαλονίκης, η Μαρκέλλα Βεράμη, 10 ετών.

Το "Χαμόγελο του Παιδιού" ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης Μαρκέλλας στις 11/6/2020, βραδινές ώρες και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS.

Η Μαρκέλλα έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,50 και 46 κιλά.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο κολάν, καφέ κοντομάνικη μπλούζα, μαύρα παπούτσια και είχε μαζί της γαλάζια σχολική τσάντα με λουλούδια».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Δικογραφία «φωτιά» – Τα λάθη που πρόδωσαν την 35χρονη