ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Δικογραφία «φωτιά» – Τα λάθη που πρόδωσαν την 35χρονη

Επίθεση με βιτριόλι: Δικογραφία «φωτιά» – Τα λάθη που πρόδωσαν την 35χρονη

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Λεπτό προς λεπτό καταγράφονται οι κινήσεις της 35χρονης κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, στο οποίο εκφράζεται εκτίμηση ότι η δράστης «κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση».

Το διαβιβαστικό της Αστυνομίας στον εισαγγελέα, αναδεικνύει έναν σχεδιασμό, με πρόβα μετάβασης-διαφυγής στο σημείο της επίθεσης κατά της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου, μέτρα προστασίας με ενδιάμεσες κινήσεις και άλλες μεθόδους, όπως η χρήση περούκας, ώστε να καλυφθεί όσο καλύτερα γίνεται η κατηγορουμένη, αλλά και κρίσιμα λάθη που έκανε η κατηγορουμένη.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η κατηγορούμενη είχε κάνει πρόβα τόσο για το πώς θα φτάσει στον χώρο της επίθεσης, όσο και για το πώς θα απομακρυνθεί από αυτόν, χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Η 35χρονη έχει καταγραφεί από αρκετές κάμερες στην είσοδο της εργασίας της 34χρονης λογίστριας, αλλά και γύρω από αυτήν, τόσο την προηγουμένη της επίθεσης, που πιθανολογείται ότι έκανε πρόβα, όσο και την ίδια μέρα.

Στο διαβιβαστικό περιλαμβάνεται και η κατάθεση του θύματος. «Με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό» περιγράφει η Ιωάννα. «Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο , ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια…», προσθέτει.

Το βασικότερο λάθος της 35χρονης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν το γεγονός ότι κάλεσε από την τηλεκάρτα που χρησιμοποιούσε, εκτός από την εταιρεία ραδιοταξί, και έναν άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος ασχολείται κυρίως ως κηπουρός. Αρχικά, τον είχε καλέσει από το προσωπικό κινητό της, αλλά επειδή ο αλλοδαπός δεν απάντησε αργότερα χρησιμοποίησε το καρτοτηλέφωνο και έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητά της. Σημειώνεται ότι η 35χρονη ήταν στον ευρύτερο και όχι στον στενό κύκλο των υπόπτων.

Η 35χρονη, που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη και φέρεται να αρνείται ότι είναι η δράστιδα της επίθεσης, έχει καταγραφεί από αρκετές κάμερες στην είσοδο της εργασίας της 34χρονης λογίστριας, αλλά και γύρω από αυτήν, τόσο την προηγουμένη της επίθεσης, που πιθανολογείται ότι έκανε πρόβα, όσο και την ίδια μέρα.

Φωτογραφίες - ντοκουμέντο Newsbomb.gr: Καρέ - καρέ η επίθεση της 35χρονης

Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Καλλιθέας κατέγραψαν την δράστη της επίθεσης με το βιτριόλι να φοράει τσάντα πλάτης, περούκα, χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, παλτό και γάντια.

Οι κάμερες την «συνέλαβαν» να μπαίνει στο ταξί που είχε κλείσει την προηγούμενη ημέρα. Οδηγός ήταν μία γυναίκα που κατέθεσε στην Αστυνομία.

Η φερόμενη ως δράστης κάθισε πίσω από την οδηγό του ταξί, προκειμένου η οδηγός να μη συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λιγομίλητη. Από την Καλλιθέα πήγε στο Μετς και από εκεί φέρεται να περπάτησε για περίπου 10-15 λεπτά.

Δείτε τις φωτογραφίες ντοκουμέντο από το διαβιβαστικό της Αστυνομίας:

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι την ημέρα της επίθεσης, η 35χρονη κατηγορούμενη είχε ζητήσει άδεια από το δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν στο Κολωνάκι.

Μία ημέρα νωρίτερα, όταν επιχείρησε να επιτεθεί ανεπιτυχώς, δεν είχε ζητήσει άδεια από τη δουλειά της αλλά είχε φτάσει αργοπορημένη περίπου στις 11.30 το πρωί.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η δικογραφία είναι δεμένη, ενώ η 35χρονη συλληφθείσα επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

Το κινητό της τηλέφωνο την ημέρα της επίθεσης ενεργοποιήθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Δάφνης, όπου μένει συγγενικό πρόσωπο της δράστιδος.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης το κινητό τηλέφωνο ήταν κλειστό. Το εντυπωσιακό είναι ότι η δράστης μετέβη στην Καλλιθέα και μία ημέρα νωρίτερα με σκοπό να επιτεθεί στην Ιωάννα.

Αυτό που την εμπόδισε να το κάνει είναι ότι ο οδηγός ταξί που θα την μετέφερε, με τον οποίο είχε συνεννοηθεί για το δρομολόγιο μία ημέρα νωρίτερα, άργησε στο ραντεβού.

Αυτό την αποσυντόνισε. Παράλληλα, η Ιωάννα είχε φτάσει αργοπορημένη στη δουλειά της στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Δείτε φωτογραφίες με την περούκα, την τηλεκάρτα και άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της 35χρονης:

Η κατάθεση του συντρόφου της 35χρονης ανατρέπει τα δεδομένα

Την ίδια ώρα, ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο προκαλεί η κατάθεση του συντρόφου της 35χρονης.

Όπως προκύπτει, η φερόμενη ως δράστης νόμιζε ότι ο 40χρονος την απατά με το θύμα, εξαιτίας ενός αιτήματος φιλίας και κάποιων μηνυμάτων στο Facebook, την ίδια ώρα που ο ίδιος, όπως λέει, δεν είχε καν σταθερή σχέση μαζί της.

Δείτε στην παρακάτω gallery φωτογραφίες της κατηγορούμενης:

«Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα... Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές, καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου», ανέφερε ο 40χρονος.

Και πρόσθεσε: «Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη, η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της».

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο

Στο μεταξύ, σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ φαίνεται η 35χρονη να κατεβαίνει από λεωφορείο στη Λεωφόρο Συγγρού και να κατευθύνεται σε καρτοθάλαμο όπου εκεί έκανε δύο τηλεφωνήματα, ένα στην εταιρεία ραδιοταξί και ένα σε κάποιον αλλοδαπό, τον οποίο είχε καλέσει και από το κινητό της τηλέφωνο.

Οι αρχές βρήκαν από την άρση των επικοινωνιών την κλήση προς τον άνδρα - υπήκοο Μπαγκλαντές - και στη συνέχεια το δικό της τηλέφωνο.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα, ένα άλλο βίντεο έχει καταγράψει την 35χρονη η οποία φέρεται να είναι η δράστις της επίθεσης με βιτριόλι λίγες στιγμές πριν την προσαγάγουν.

Τι αποκάλυψε η οδηγός ταξί που μετέφερε την 35χρονη

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η κατάθεση της οδηγού ταξί η οποία παρέλαβε τη κατηγορουμένη, την παραμονή της επίθεσης. Όπως αναφέρει η μάρτυρας η ίδια είχε ενημερωθεί ότι θα παραλάμβανε μια Ελληνοαμερικανίδα.

Η μάρτυρας κατέθεσε χαρακτηριστικά για το δρομολόγιο που έκανε με την 35χρονη την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης: «Έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω. Περίπου 9.30 π.μ. εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου, στου οδηγού, μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη».

Σε ό,τι αφορά την ημέρα που έλαβε χώρα η επίθεση, η μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεσή της στις αρχές: «Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε απέναντι, στην πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα, ύστερα από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο Μετς όπως και χθες».

Σοκάρει η κατάθεση της Ιωάννας για τη στιγμή της επίθεσης

Συγκλονιστικά είναι όσα αναφέρει στη κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές η άτυχη Ιωάννα. Η 34χρονη αναβιώνει συνεχώς τη μοιραία στιγμή της επίθεσης που της άλλαξε για πάντα τη ζωή.

Η κοπέλα λέει στους αστυνομικούς πως αρχικά νόμιζε ότι της είχαν ρίξει καυτό καφέ.

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα και ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση» αναφέρει η Ιωάννα στη προανακριτική της απολογία και συνεχίζει: «Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.