ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 22χρονος – Ξέρουν και αυτόν που τον έριξε

Νέα Σμύρνη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 22χρονος – Ξέρουν και αυτόν που τον έριξε

Ένας 22χρονος - που κατηγορείται ότι ήταν ένας από εκείνους που ξυλοκόπησαν άγρια τον νεαρό αστυνομικό, χθες το βράδυ στη  Νέα Σμύρνη - βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας - Επιπλέον η αστυνομία έχει τακτοποιήσει και αυτόν που τον έριξε από τη μηχανή.

Ο 22χρονος, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, προέρχεται από ομάδα χούλιγκανς, ενώ από τον ίδιο χώρο εκτιμάται ότι προέρχονται οι περισσότεροι από τους δράστες.

Η αστυνομία πριν από λίγη ώρα - σύμφωνα με το Mega και όσα ανέφερε ο κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής - έφτασε και στην ταυτοποίηση του λεγόμενου «Ινδιάνου» (τον αποκαλούν έτσι από τον τρόπο που έδρασε), εκείνου που κλώτσησε και έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή.

Πρόκειται για χούλιγκαν μεγάλης ομάδας, κάτοικο Μενιδίου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητείται. Οι αρχές έφθασαν στην ταυτοποίησή του μετά από αξιοποίηση του υλικού από βίντεο και φωτογραφίες.

Δείτε φωτογραφίες από τον τραυματισμό του αστυνομικού - Προσοχή σκληρές εικόνες:

Να σημειωθεί ότι στα χθεσινά επεισόδια έγιναν 16, ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα. Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι συνολικά δέκα.

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τους 16 συλληφθέντες και τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της από 9-3-2021 Ανακοίνωσης, από τις αστυνομικές δυνάμεις συνελήφθησαν για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη συνολικά 16 άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Επιπρόσθετα προσήχθησαν 11 άτομα.

Τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων 3 παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι δραματικές στιγμές που έζησε ο 24χρονος αστυνομικός

Περιγράφοντας τα όσα δραματικά έζησε ο τραυματίας αστυνομικός, είπε, ότι οι κουκουλοφόροι του φώναζαν «εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@», ενώ τον χτυπούσαν με μίσος και μένος.

Μαζί με τους άλλους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ που ήταν στην περιοχή «δεχθήκαμε πολλές επιθέσεις και προσπαθήσαμε να απεμπλακούμε. Ήμουν συνεπιβάτης στο τελευταίο μηχανάκι. Την ώρα που ο συνάδελφος προσπαθούσε να κάνει ελιγμό νιώθω μια λαβή στο λαιμό μου. Με δύναμη με πετάει από το μηχανάκι. Έπεσα κάτω κι άρχισα να δέχονται χτυπήματα με ξύλα κι άλλα αντικείμενα σε όλο μου το σώμα», είπε ο νεαρός αστυνομικούς στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε στην Gallery: Καρέ-καρέ τα δευτερόλεπτα πριν φτάσει η διμοιρία να τον καλύψει:

Όπως τους είπε στόχος των δραστών ήταν να του βγάλουν το κράνος αλλά και να του πάρουν το όπλο, χωρίς ευτυχώς να το καταφέρουν.

«Ευτυχώς φορούσα το κράνος μου και το είχα ασφαλίσει αλλά προσπαθούσαν να μου το βγάλουν. Φοβόμουν μη μου πάρουν το όπλο μου και το κρατούσα ασφαλισμένο στη θήκη. Με έβριζαν και με χτυπούσαν επί 2,5 λεπτά. Μου έλεγαν “εδώ θα πεθάνεις πουτ@@@”» περιέγραψε ο αστυνομικός και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή ένιωσα ένα χέρι κάτω από το λαιμό μου να προσπαθεί να μου απασφαλίσει το κράνος. Όταν μου το βγάλανε, δέχτηκα κι άλλα χτυπήματα κι έχασα τις αισθήσεις μου».

Το βίντεο της επίθεσης στον 24χρονο αστυνομικό

ΠΟΑΣΥ: Έγινε απόπειρα δολοφονίας στη Νέα Σμύρνη

Οργισμένη ήταν η ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), για την επίθεση των κουκουλοφόρων σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Η ΠΟΑΣΥ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του αστυνομικού.

Παράλληλα, ζήτησε από την πολιτική σκηνή του τόπου να δείξει «σοβαρότητα» και να «λάβει ουσιαστικές αποφάσεις».

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

«Έντονη οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αποψινών μέτρων τάξης και ασφάλειας στη Νέα Σμύρνη.

Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή του, είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε προσωπικά σε ό,τι χρειαστεί το επόμενο διάστημα.

Είναι αδιάψευστη πραγματικότητα ότι, ενώ ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, την υγειονομική κρίση κ.λπ., για άλλη μια φορά, δυστυχώς, καθίσταται και πάλι το εξιλαστήριο θύμα, ο αδύναμος κρίκος και το σώμα εκτόνωσης κάθε είδους ''μπαχαλάκηδων''.

Εξαιτίας των μικροπολιτικών συμπεριφορών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, η Ελληνική Αστυνομία από Σώμα, φίλο και συμπαραστάτη του πολίτη που είναι, στοχοποιείται και κινδυνεύει να απαξιωθεί με άμεσο τίμημα την ανθρώπινη ζωή κάθε αστυνομικού. Αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο γιατί φοράνε μια στολή που την τιμούν καθημερινά και με κάθε τρόπο.

Μέσα σε αυτήν την τραγική κατάσταση, καλούμε όλα τα Πολιτικά Κόμματα να επιδείξουν επιτέλους σοβαρότητα και να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις, ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση του αστυνομικού θεσμού.

Η εποχή της ανέξοδης φραστικής καταδίκης της βίας πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Όχι άλλα ''κροκοδείλια δάκρυα'', SMS και ''ευχαριστώ''.

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Ομάδες κρούσης ήθελαν θύματα - Ο «επαγγελματίας» που έδωσε το σήμα και οι χούλιγκαν