ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τροχαίο στη Βουλή: Καταθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας, οδηγός ταξί – Τα βίντεο «δείχνουν» τον υπαίτιο

Τροχαίο στη Βουλή: Καταθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας, οδηγός ταξί – Τα βίντεο «δείχνουν» τον υπαίτιο

Κατάθεση στους αρμόδιους αστυνομικούς της τροχαίας που διεξάγουν την έρευνα για τις συνθήκες του τροχαίου έξω από τη Βουλή αναμένεται να δώσει σήμερα ο οδηγός ταξί που ήταν αυτόπτης μάρτυρας

Ο οδηγός ταξί ήταν ο άνθρωπος που κινούνταν με το όχημά του ακριβώς δίπλα από τον 23χρονο μοτοσικλετιστή, στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας (με κατεύθυνση προς το Χίλτον), την ώρα που όχημα της Διεύθυνσης Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ. χτύπησε τη μοτοσικλέτα.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει βίντεο που απεικονίζουν καρέ-καρέ πως έγινε το τροχαίο. Επίσης, κατάθεση στην Αστυνομία έδωσε χθες Κυριακή ο διανομέας φαγητού που εμφανίζεται σε βίντεο να μιλάει με τροχονόμο και να του λέει ότι είδε το περιστατικό και είδε τον μοτοσικλετιστή να περνάει νόμιμα με πράσινο το φανάρι που βρίσκεται στη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ακαδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή η Τροχαία έχει σαφή άποψη για το τι συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής. Αρμόδια πηγή υποστηρίζει, μάλιστα, ότι ευθύνη για το τροχαίο έχει ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος καθώς ο 23χρονος Ιάσονας που κινείτο στο ανοδικό ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας είχε προτεραιότητα.

Στην αξιοποίηση των βίντεο από τις κάμερες έξω από τη Βουλή είχε αναφερθεί μιλώντας στο Newsbomb.gr και ο εκπρόσωπος τύπο της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος λέγοντας ότι το υλικό το έχει ήδη στα χέρια της η αρμόδια υπηρεσία και έχει προστεθεί στη δικογραφία για το τροχαίο δυστύχημα.

«Υπάρχει υλικό από τις κάμερες, το έχει πάρει η ΕΛ.ΑΣ. και έχει μπει στη δικογραφία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρονόπουλος.

Όσον αφορά στη συμπεριφορά του τροχονόμου, που εμφανίζεται να έχει φραστικό επεισόδιο με τον διανομέα, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει κατά πόσο πρέπει ή όχι να διαταχθεί σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Η συμπεριφορά του καταδικάζεται από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν είναι μόνο ότι ο τροχονόμος μίλησε απρεπώς στον διανομέα αλλά και ότι δεν κράτησε τα στοιχεία του για να δώσει κατάθεση ως αυτόπτης μάρτυρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Παγκόσμιος συναγερμός - Συνεδριάζουν ΠΟΥ και EMA - Τι ισχύει στην Ελλάδα