ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση στη Βάρη: Τον εκτέλεσαν με Καλάσνικοφ – Βρήκαν τουλάχιστον 10 κάλυκες

Δολοφονία Τάσος Μπερδέσης Βάρη

Με καλάσνικοφ εκτέλεσαν οι άγνωστοι δράστες τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας

Φωτογραφίες/Βίντεο/Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Καλάσνικοφ χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι δράστες οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας εκτέλεσαν τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση στη Βάρη.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και της Σήμανσης που βρίσκονται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 22 όπου έπεσε νεκρός ο 39χρονος Μπερδέσης έχουν περισυνελλέξει τουλάχιστον 10 κάλυκες από το πυροβόλο όπλο.

Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί είναι ότι οι δράστες επέβαιναν σε μαύρο αυτοκίνητο τύπου SUV με το οποίο και εξαφανίστηκαν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι ο 39χρονος πυγμάχος πήγαινε καθημερινά στον αθλητικό σύλλογο έξω από τον οποίον δολοφονήθηκε.

Γι’ αυτό και θεωρούν δεδομένο ότι οι εκτελεστές του τον παρακολουθούσαν και γνώριζαν το πρόγραμμά του.

Βάσει των πρώτων πληροφοριών της αστυνομίας τον πυγμάχο πλησίασε ένας άνδρας που βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να πυροβολεί.

Ο εκτελεστής πυροβόλησε αρκετές φορές τον Μπερδέση ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπερδέσης τη στιγμή της εκτέλεσης είχε πάει να πάρει κάτι από το αυτοκίνητό του με τις ίδιες πληροφορίες να μιλούν για τουλάχιστον δύο άτομα που συμμετείχαν στην άγρια δολοφονία.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την περιοχή

Η πρώτη εκτίμηση της ΕΛΑΣ κάνει λόγο για ξεκάθαρισμα λογαριασμών της νύχτας καθώς θεωρείται συνέχεια των προηγούμενων 20 εκτελέσεων τα τελευταία 3 χρόνια.

«Ακούστηκαν δύο ριπές συνεχόμενες με διαφορά κλάσματα δευτερολέπτου» δήλωσε μάρτυρας στο Newsbomb.gr

«Ήμουν στον κήπο και άκουσα ήχο σαν πολυβόλο. Αρχικά νόμισα ότι ήταν βεγγαλικά» είπε δεύτερος μάρτυρας στο Newsbomb.gr

Ποιος ήταν ο Τάσος Μπερδέσης

Το όνομα του Τάσου Μπερδέση το 2008 είχε εμπλακεί σε υπόθεση κυκλώματος της νύχτας στην Πάτρα.

Ο ίδιος είχε αθωωθεί στο δικαστήριο που ασχολήθηκε με την υπόθεση αλλά είχε περάσει κάποιους μήνες στη φυλακή.

Ο Μπερδέσης θεωρείτο ένας από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων 20 ετών περίπου και ίσως ο καλύτερος της κατηγορίας του και σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Είχε κατακτήσει αρκετούς τίτλους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το 2017 είχε πάρει μέρος στο ριαλιτι Survival Secret του «Ε» που είχε γυριστεί στην Κουρούτα και μάλιστα ήταν ο μεγάλος νικητής του παιχνιδιού.

Ο Τάσος Μπερδέσης

Πρόκειται για τη δεύτερη εκτέλεση μέσα σε λίγες ώρες στην Αττική.

Το βράδυ της Κυριακής είχε δολοφονηθεί ένας 34χρονος σε καφετέρια στα Σεπόλια.

Η φυλακή και η αθώωση

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, σε μία συνέντευξή του στο «Εγώ» είχε πει: «Το 2008 στην Πάτρα συνέλαβαν πολύ κόσμο. Υποτίθεται ότι ήθελαν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα της νύχτας στην πόλη. Όποιος ήταν πυγμάχος τότε θεωρούνταν στιγματισμένος. Εγώ δούλευα σε μαγαζιά ως υποδοχή και εξαιτίας αυτής μου της ιδιότητας βρέθηκα μπλεγμένος στην όλη ιστορία. Στο δικαστήριο όμως αθωώθηκα και μάλιστα ομόφωνα».

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο ήταν έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, όμως η εμπλοκή του στην υπόθεση, δεν του επέτρεψε να κάνει το μεγάλο ταξίδι: «Ξέρεις τι είναι να έχεις το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και ξαφνικά να προκύπτουν από το πουθενά κατηγορίες και να σου απαγορεύουν να πας οπουδήποτε; Η φυλακή ήταν μεγάλη εμπειρία. Από τη μια μου κόστισε, από την άλλη όμως έμαθα πολύτιμα πράγματα. Η ζωή σε ρίχνει κάτω. Εσύ επιλέγεις αν θα σηκωθείς».

Η καριέρα στον Παναθηναϊκό και η μεταγραφή στον Ολυμπιακό

Από μικρός είχε αφοσιωθεί στην αγαπημένη του πυγμαχία, έχοντας βραβευτεί το 2011 από τον Παναθηναϊκό ως ο καλύτερος αθλητής του συλλόγου, ενώ το 2018 ανακοινώθηκε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το 2002 στα - 75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το κύπελλο Ακρόπολις, έχει κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας.

Επειδή όμως όλοι ήξεραν ότι ήταν Παναθηναϊκός, δημιουργήθηκαν αντιδράσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Τους τελευταίους μήνες είχε επιστρέψει στο «τριφύλλι» και είχε ταξιδέψει στην Αγία Πετρούπολη για αγώνες.

«Καλό ταξίδι Τάσο»

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με μία ανακοίνωση εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια για το θάνατο του 39χρονου πυγμάχου:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του 39χρονου πυγμάχου του Συλλόγου Τάσου Μπερδέση.

Ο Πατρινός μποξέρ άφησε τη σφραγίδα στο τμήμα πυγμαχίας του Συλλόγου. Ήταν δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας στα 81 κιλά το 2007 και το 2011. Πήρε μέρος σε αρκετούς εγχώριους και διεθνείς αγώνες με το τριφύλλι και ήταν από τους πλέον αξιόμαχους πυγμάχους.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Βάρη: Εκτέλεσαν τον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση στη μέση του δρόμου