ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο ντοκουμέντο του Νewsbomb.gr: Έτσι δρούσε το κύκλωμα διακινητών με «έδρα» το Ελ. Βενιζέλος

Βίντεο ντοκουμέντο του Νewsbomb.gr: Έτσι δρούσε το κύκλωμα διακινητών με «έδρα» το Ελ. Βενιζέλος

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος που  διακινούσε μετανάστες από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βίντεο και φωτογραφία από τη δράση του κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες από την Ελλάδα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», δημοσιεύει το Newsbomb.gr.

Στο οπτικό υλικό απεικονίζονται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «επί το έργον» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και σε δρόμο όπου μετέφεραν εξοπλισμό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών πραγματοποίησαν δύο συλλήψεις ατόμων, που φέρονται να εφοδίαζαν μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τους οποίους στη συνέχεια μετέφεραν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν σε χώρες της Ε.Ε. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κύκλωμα παρείχε ακόμα και γνήσια έγγραφα στους μετανάστες, στην περίπτωση που ο «πελάτης» έμοιαζε φυσιογνωμικά με τον πραγματικό κάτοχο του διαβατηρίου.

Οι «συνοδοί» των μεταναστών –μέλη του κυκλώματος- εξέδιδαν κάρτες επιβίβασης και μάλιστα έντυναν κατάλληλα τους «πελάτες» τους για να μην κινούν υποψίες.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., «τα μέλη του κυκλώματος αναλάμβαναν και τη μεταφορά των διακινούμενων στο χώρο του αεροδρομίου με «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο. Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε να εισέρχεται και να σταθμεύει στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου κατ’ επανάληψη. Στη συνέχεια τους συνόδευαν στα σημεία ελέγχου μέχρι και την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Τους εξέδιδε κάρτες επιβίβασης και τους καθοδηγούσε για την κίνηση και την γενικότερη συμπεριφορά τους , ώστε να περιοριστεί η πιθανότητα ελέγχου τους. Τα μέλη του κυκλώματος αφού διευκόλυναν την έξοδο από τη χώρα στους αλλοδαπούς, αποχωρούσαν. Όπως διαπιστώθηκε, η προσέλευση των μελών του κυκλώματος ήταν επαναλαμβανόμενη στους χώρους του Αερολιμένα, χωρίς να προκύπτει αναχώρηση τους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 15.155 ευρώ, 1.000 κορόνες Σουηδίας , 755 λίρες Τουρκίας, 2 κινητά τηλέφωνα και -5- πακέτα καρτών SIM, ασύρματα ακουστικά, ρολόι, κάρτες επιβίβασης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Στην κατοχή του υπό διακίνηση αλλοδαπού, βρέθηκε και κατασχέθηκε γνήσιο διαβατήριο υπό στοιχεία έτερου ατόμου και κάρτα επιβίβασης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Ερντογάν συνεχίζονται - Οι «κραυγές» για το Αιγαίο και το... μπάσκετ

Κύκλωμα ναρκωτικών: Ο 47χρονος είχε πιάσει τον σταυρό το 2019 στη Στυλίδα, όταν τσακώθηκε ο Γκλέτσος

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν! - Η ώρα και το κανάλι (vids+pics)