ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτός είναι ο μακελάρης της Νέας Ερυθραίας: Το «πειραγμένο» προφίλ στο FB και το προφητικό βίντεο

Αυτός είναι ο μακελάρης της Νέας Ερυθραίας: Το «πειραγμένο» προφίλ στο FB και το προφητικό βίντεο

Νέα Ερυθραία: O δράστης πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τετάρτη

  

Το προφίλ ενός ανθρώπου που είχε ανάγκη για… κοινωνικές επαφές σκιαγραφείται μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό με τους 4.000+ φίλους που διατηρούσε στο Facebook ο μακελάρης της Νέας Ερυθραίας, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου σκότωσε έναν εργάτη και τραυμάτισε σοβαρά άλλον έναν.

Ο Ν.Τ, που σήμερα οδηγήθηκε στην Ευελπίδων και έλαβε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη ώστε να απολογηθεί. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε απόπειρα και τετελεσμένη, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο κατηγορούμενους παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

O φερόμενος δράστης φαίνεται ότι ήταν ένας άνθρωπος με περίεργες απόψεις, τις οποίες εξέφραζε μέσω της καθημερινής του παρουσίας στα social media, ενώ είχε και ιδιαίτερη αδυναμία στις selfie φωτογραφίες, οι οποίες στην κυριολεξία είναι εκατοντάδες.

Ανατριχίλα προκαλεί και η ανάρτηση που είχε κάνει ο μακελάρης στις 16 Σεπτεμβρίου, η οποία είναι απόσπασμα από την ταινία «Dead Heat» και δείχνει έναν άνδρα να... γαζώνει κάποιον με πυροβόλο όπλο.

Ο «σαμουράι» που έκοψε το νήμα της ζωής στον άτυχο εργάτη φυσικού αερίου επειδή «του είχαν κάνει μάγια», όπως φώναζε, φαίνεται πως είχε μεγάλη αγάπη για τη μουσική και το άθλημα του ζίου ζίτσου. Σε ένα βίντεο του, μάλιστα, φαίνεται να προκαλεί τους «πρωταθλητές του αθλήματος» να αγωνιστούν μαζί του έναντι αμοιβής (στοιχήματος).

Σε άλλες του αναρτήσεις φαίνεται ότι ήταν λάτρης των καρτών Ταρώ, ενώ πολλές φορές πόσταρε βίντεο με ιδιαίτερα βίαιο περιοχόμενο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων του, δεν ήταν λίγες οι φορές που πυροβολούσε στον αέρα από την ταράτσα του ή σημάδευε... γάτες που είχαν την ατυχία να περνάνε από τον δρόμο κάτω από το σπίτι του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν λίγο πριν τις 10 το πρωί όταν ο δράστης βγήκε από το σπίτι του στην οδό Σκουφά, ντυμένος Σαμουράι, και κρατώντας ένα περίστροφο, πλησίασε τους δύο ανυποψίαστους άνδρες που εκτελούσαν τεχνικές εργασίες. Ο δράστης φέρεται να γνώριζε τα δύο θύματά του, καθώς έμεναν και οι τρεις στην ίδια γειτονιά. Πριν τους πυροβολήσει άρχισε να τους μιλάει με ακατάληπτα λόγια για μαύρη μαγεία.

«Τους είπε για τη Σολομωνική και από μικρή απόσταση άρχισε να πυροβολεί», ανέφερε η μητέρα του τραυματία. Κάτοικος της περιοχής δήλωσε ότι άκουσε 6-7 πυροβολισμούς και κατέβηκε για να δει τι συμβαίνει, όπου βρήκε το ένα από τα δύο θύματα πεσμένο: «Τον είδα να φωνάζει βοήθεια, πεθαίνω, πεθαίνω».

Αμέσως ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ και στο σημείο μετέβησαν άνδρες της Άμεσης Δράσης. Ο δράστης αφού πυροβόλησε τους δύο άνδρες, επέστρεψε στο σπίτι του και ξαναγέμισε το περίστροφό του. Βγαίνοντας στην πυλωτή, τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι ο δράστης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ότι κατά διαστήματα άκουγαν πυροβολισμούς στον αέρα. Μάλιστα πριν από έναν χρόνο τον είδαν να πυροβολεί κάδους σκουπιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης φώναζε: «Με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Με έβαλε ο Σατανας να το κάνω!», ενώ πριν κάνει την επίθεση και πυροβολήσει έλεγε προς τους υπαλλήλους «μου έχετε κάνει μάγια».

Μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • περίστροφο
  • μεταλλικό τσεκούρι,
  • ξίφος με μήκος λάμας -67- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • ξιφίδιο με μήκος λάμας -20- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • -2- αυτοσχέδια δρεπάνια,
  • -2- ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου, στολή πολεμικής τέχνης,
  • -36- φυσίγγια,
  • -6- κάλυκες,
  • νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο
Τα φονικά όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφόνου
Τα φονικά όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφόνουΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άλεκ Μπάλντουιν: Η δήλωση-βόμβα της υπεύθυνης για τα όπλα στην παραγωγή - «Δεν ήμουν έτοιμη»

The Voice: Η Κερκυραία καλλονή που «τρέλανε» τους κριτές από τις πρώτες νότες (video)

Κι όμως, το έδειξαν: Αυτό είναι το ανάρμοστο πλάvο που οδήγησε στο οριστικό φινάλε του Bachelor