ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρομοκρατία: «Γιατί αργείτε; Προχωρήστε» - Τα μηνύματα που λάμβαναν οι Πακιστανοί από τον «εγκέφαλο»

Τρομοκρατία: «Γιατί αργείτε; Προχωρήστε» - Τα μηνύματα που λάμβαναν οι Πακιστανοί από τον «εγκέφαλο»
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Από το Ιράν έρχονταν οι τελικές εντολές στους δύο Πακιστανούς τρομοκράτες που είχαν στόχο να αιματοκυλήσουν την Αθήνα. Πώς έφτασε στη σύλληψή τους η ΕΛΑΣ, που τους παρακολουθούσε από τον Νοέμβριο.

Έτοιμοι να προχωρήσουν στην εντολή που είχαν λάβει, να σκορπίσουν τον θάνατο στην καρδιά της Αθήνας, φαίνεται πως ήταν οι δύο τρομοκράτες Πακιστανικής καταγωγής.

«Γιατί αργείτε...», «Προχωρήστε»… Ήταν κάποια από τα μηνύματα του αρχηγού τους.

Οι τελικές εντολές έρχονταν από το Ιράν. Εκεί βρισκόταν ο «εγκέφαλος» ο οποίος ανυπομονούσε να αντικρίσει τις εικόνες φρίκης από την καρδιά της Αθήνας.

Οι τελευταίες κινήσεις φαίνεται πως στήνονταν σε ένα διαμέρισμα στην Ομόνοια, εκεί ήταν το στρατηγείο τους. Εκεί τον τελευταίο καιρό υπήρχε έντονη κινητικότητα. Οι αστυνομικοί που τους παρακολουθούσαν έβλεπαν να μπαινοβγαίνει κόσμος. Αλλοδαποί που προετοιμάζονταν να γίνουν ο στρατός των δύο Πακιστανών. Να γίνουν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που είχε βάλει στόχο επιχειρήσεις και πρόσωπα.

Σχεδίαζαν ομαδικούς φόνους αθώων πολιτών με αέριο και βαρύ οπλισμό, σχεδίαζαν εκτελέσεις και απαγωγές.

Κάθε κεφάλι θα ήταν για αυτούς χιλιάδες ευρώ.

Η οργάνωση ήταν στην αρχή της και λίγο πριν προλάβει να βάλει ρίζες στη χώρα μας, ΕΥΠ και αστυνομία την ξερίζωσαν.

Οι δύο Πακιστανοί εμφανιζόταν στην κοινωνία ως δύσμοιροι μεροκαματιάρηδες που εργάζονταν άλλοτε στα χωράφια και άλλοτε στην Ομόνοια όμως οι βασικές τους κατοικίες ήταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη.

Η εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε πληροφορίες από τον Νοέμβριο, για τον 27χρονο και τον 29χρονο. Η έρευνα εξελίχθηκε αθόρυβα και οι αρχές είχαν σκοπό να φτάσουν μέχρι τέλους, μέχρι το σημείο που θα είχαν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία για τα πρόσωπα - στόχους όμως ο χρόνος άρχισε να πιέζει και οι Πακιστανοί γινόντουσαν όλο και πιο δραστήριοι, τότε οι αστυνομικοί έβαλαν μπρος την αστραπιαία επιχείρηση και τους συνέλαβαν. Τα ψηφιακά στοιχεία τους αποκάλυψαν τον πρώτο μεγάλο στόχο, το εστιατόριο στου Ψυρρή όπου μάλιστα λειτουργεί και ως συναγωγή.

Οι δύο κατηγορούμενοι τρομοκράτες ήταν αμίλητοι κατά τη σύλληψη τους. Στις αρχές δεν είπαν ούτε λέξη. Είχαν εκπαιδευτεί από τον αρχηγό τους και γι’ αυτό το σενάριο το οποίο, όμως, ήρθε πιο γρήγορα απ’ ότι νόμιζαν.

Η Ελλάδα έχει πάψει όπως αποδείχθηκε να είναι απλά μια χώρα «transfer» τρομοκρατών, που είχαν ως τελικό προορισμό τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο. Τα δεδομένα αλλάζουν και η έρευνα δεν σταματά εδώ.

Σχετικές ειδήσεις