ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έβρος: Η πύρινη λαίλαπα άνοιξε νέα περάσματα για την παράνομη μετανάστευση

Έβρος: Η πύρινη λαίλαπα άνοιξε νέα περάσματα για την παράνομη μετανάστευση
GLOMEX / MEGA.

Από δεκάδες βίντεο από προφίλ διακινητών και μεταναστών φαίνεται πως οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί «κατακόρυφα», ειδικά μετά τη φωτιά στη Δαδιά του Έβρου.

Δεκάδες βίντεο διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από προφίλ διακινητών και μεταναστών τα οποία αποκαλύπτουν ότι οι μεταναστευτικές ροές όχι μόνο είναι αμείωτες αλλά έχουν αυξηθεί κιόλας ειδικά μετά τη φωτιά στην Δαδιά.

Η φωτιά ουσιαστικά ευνόησε το μεταναστευτικό καθώς θα λέγαμε πως άνοιξε νέα περάσματα. Το πυκνό δάσος εξαφανίστηκε και πλέον έχουν… ανοιχτό πεδίο μπροστά τους. Δεν είναι λίγα τα βίντεο τα οποία έχουν ανεβάσει τα οποία προβάλουν καμένο τοπίο με τις αρχές να εκτιμούν πως πρόκειται για τον Έβρο. Η αστυνομία ωστόσο υποστηρίζει ότι μπορεί η φωτιά να ευνόησε τη δημιουργία νέων περασμάτων όμως δεν ευνοεί καθόλου την κάλυψη των μεταναστών, καθώς πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν.

Σε άλλα βίντεο που έχουν αναρτήσει, φαίνονται να κρατούν σκάλες στα χέρια χωρίς να διευκρινίζουν ούτε που βρίσκονται ούτε πότε είναι τραβηγμένα. Με τις σκάλες περνούν τους φράχτες και τα αυτοσχέδια εμπόδια των αρχών.

Ενώ την ίδια ώρα με νέους χάρτες διαφημίζουν τις υποτιθέμενες διαδρομές της ελπίδας οι οποίοι περνούν από τον Έβρο, το δάσος της Δαδιάς, την Κομοτηνή, τις Σέρρες, την Έδεσσα, την Καστοριά και περνούν στην Αλβανία. Προφανώς δεν είναι λίγες οι φορές που τους περιμένουν αυτοκίνητα των δουλεμπόρων μέσα στη χώρα.

Έβρος: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με την παράνομη μεταφορά μεταναστών - Ανενόχλητα δρουν τα κυκλώματα

Κυκλώματα διακινητών κλέβουν αυτοκίνητα από όλη την επικράτεια με σκοπό να μεταφέρουν μετανάστες από τον Έβρο. Όπως φαίνεται σε νέο βίντεο ντοκουμέντο πάρα πολλοί νεαροί μετανάστες τρέχουν για να μπουν μέσα σε ένα λευκό βαν.

Ο ιδιοκτήτης του λευκού βαν μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS κι ανέφερε ότι οι διακινητές του έκλεψαν το λευκό βαν στις 15 Αυγούστου.

«Είχε κλαπεί (το λευκό βαν) το βράδυ του 15 Αύγουστου. Ήταν παρκαρισμένο στο σπίτι και το βράδυ μπήκαν μέσα ληστές, έκλεψαν το σπίτι, βρήκαν τα κλειδιά και με το που βγήκαν από το σπίτι πήραν και το αυτοκίνητο.

»Υπήρχαν κάμερες, αλλά η κάμερα εκείνο το διάστημα που μπήκανε την είχαν σβήσει, την είχαν κάνει παρεμβολές.

»Κατά πάσα πιθανότητα το μετακινούσαν βράδυ. Από ό,τι μας είχαν πει κι από την αστυνομία, που είχαμε κάνει τη δήλωση, θα βρεθεί το αυτοκίνητο αλλά δεν ξέρουν σε τι κατάσταση και ότι θα βρεθεί σίγουρα πάνω, γιατί όσοι κλέβουν αυτοκίνητα καταλήγουν πάνω για διακίνηση.

»Μπορούσε να χωράει μέσα μέχρι και 40 με 50 άτομα».

Χθες, σε αποκλειστικό βίντεο που δημοσίευσε το OPEN φαίνονται διακινητές να περνούν μετανάστες μέσα από τις καμένες εκτάσεις. Αναρτούν ακόμα και το στίγμα τους στον χάρτη για να δείξουν που ακριβώς βρίσκονται στους πιθανούς «πελάτες» τους.

Σύμφωνα με το OPEN, πηγές της αστυνομίας δηλώνουν πως οι διακινητές θα συνεχίσουν τη δράση τους παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και εκτίμησαν πως είτε θα μειώσουν τον αριθμό των μεταναστών που μεταφέρουν είτε θα επιχειρήσουν να τους διοχετεύσουν στο εσωτερικό της χώρας από τις βραχονησίδες.

Σχετικές ειδήσεις