ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ο «εφιάλτης» με την παράνομη στάθμευση πάνω στα πεζοδρόμια σε δρόμους της Αθήνας

Ο «εφιάλτης» με την παράνομη στάθμευση πάνω στα πεζοδρόμια σε δρόμους της Αθήνας
NEWSBOMB.GR.

Η Αστυνομία και οι δημοτικές αρχές θα πρέπει να βρουν αμέσως λύση και να μην περιμένουν να δράσουν… κατόπιν εορτής.

Συνολικά 1.174 πρόστιμα βεβαιώθηκαν από την Τροχαία σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Αττική το διάστημα 27 – 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του νέου ολιστικού σχεδίου ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας.

Αυτή τη φορά, οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε Άλιμο και Αγία Βαρβάρα, με σκοπό την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων παράνομων αγώνων, την ηχορύπανση που προκαλείται από εξατμίσεις και ηχητικά συστήματα, καθώς και άλλες επικίνδυνες παραβάσεις, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, εκτός από το διπλοπαρκάρισμα και την ηχορύπανση σε γειτονιές της Αθήνας, παρατηρείται και πολύ μεγάλο πρόβλημα με το παράνομο παρκάρισμα πάνω στα πεζοδρόμια. Μάλιστα, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες του Newsbomb.gr, ορισμένοι ανεβάζουν ολόκληρο το όχημά τους πάνω και στα δύο πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα ο πεζός να αναγκάζεται να περπατά στον δρόμο.

Σε ορισμένα σημεία, ωστόσο, του συγκεκριμένου δρόμου δεν υπάρχει ορατότητα για τον οδηγό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι πεζοί. Όπως φαίνεται στις εικόνες και το βίντεο του Newsbomb.gr, κάποια οχήματα είναι διαλυμένα και οι οδηγοί τους, τα έχουν εγκαταλείψει στο σημείο, εκτός αν κάποιοι θεωρούν ότι εκεί είναι χώρος στάθμευσης για τα υπό κατασκευή οχήματα. Όπως και να έχει, όσοι κινούνται στον περιφερειακό δρόμο στο Πολύγωνο, παίζουν καθημερινά «κορώνα – γράμματα» τη ζωή τους.

Αστυνομία και δημοτικές αρχές θα πρέπει να βρουν άμεσα λύση και να μην περιμένουν να δράσουν… κατόπιν εορτής.

Σχετικές ειδήσεις