ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Greek Mafia: Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα για τη δράση των συλληφθέντων κατηγορουμένων για δολοφονίες

Greek Mafia: Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα για τη δράση των συλληφθέντων κατηγορουμένων για δολοφονίες

Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέρα με την ημέρα μέσα από τα οποία αποτυπώνεται η δράστη της εγκληματικής οργάνωσης της Greek Mafia

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στα νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα που συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία αποτυπώνονται οι διαδρομές που ακολούθησε από τις 10 έως τις 23 Απριλίου ο Βασίλης Ρουμπέτης, τον οποίο όπως διαπιστώθηκε παρακολουθούσαν με δικό τους όχημα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα στίγματα δύο κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν οι δράστες δείχνουν ότι τον ακολουθούσαν τον Ρουμπέτη εκτός από το σπίτι του και στις επιχειρήσεις του, ακόμη και στο στάδιο Καραϊσκάκη, που είχε μεταβεί να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού – ΑΕΚ.

Σημειώνεται ότι τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης είχαν αγοραστεί στις 3 Απριλίου από την Οδησσό της Ουκρανίας και αφού ενεργοποιήθηκαν στον ελλαδικό χώρο στις 3 Απριλίου του 2023, απενεργοποιήθηκαν στις 23 του ίδιου μήνα.

Τα εν λόγω κινητά τηλέφωνα βρέθηκαν στις 17 Μαΐου του 2023 στην περιοχή του Ασπρόπυργου και έπειτα από τηλεφώνημα πολίτη για ύποπτο όχημα. Όπως διαπιστώθηκε το λευκό ΙΧ χρησιμοποιήτο για την παρακολούθηση του Βασίλη Ρουμπέτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμη μία φωτογραφία με το επιχειρησιακό σπίτι που χρησιμοποιούσαν εκτελεστές της οργάνωσης στην περιοχή Αφαία στον Ασπρόπυργο.

Όπως προέκυψε από την ανάλυση του οπτικού υλικού αλλά και από τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων από αυτό το σπίτι ξεκίνησε το αυτοκίνητο αλλά και η μοτοσικλέτα με τον εκτελεστικό βραχίονα της οργάνωσης. Έφτασε έξω από το σπίτι του Ρουμπέτη και τραυμάτισαν θανάσιμα τον ίδιο αλλά και τον γαμπρό του.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

Στο μεταξύ, τελευταία στιγμή, η αστυνομία πρόλαβε έναν 40χρονο Γεωργιανό εκτελεστή της οργάνωσης πριν διαφύγει στο εξωτερικό. Τον ακινητοποίησαν στα Γιάννενα στις 30 Νοεμβρίου, ενώ ταξίδευε οδικώς για την Ηγουμενίτσα, ώστε να φύγει με το πλοίο της γραμμής για την Ιταλία. Στην κατοχή του βρέθηκαν πλαστά έγγραφα των Αρχών της Αρμενίας.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Στο μεταξύ, αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που έρχονται στη δημοσιότητα μεταξύ των μελών της Εγκληματικής Οργάνωσης που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ.

Οι δύο συλληφθέντες είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ενώ για την υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί 5 ακόμη από την ΕΛΑΣ.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει ανθρωποκτονίες, ληστείες, εκρήξεις και εμπρησμούς.

Ένας εκ των διαλόγων που κατέγραψαν οι Αρχές, είναι μεταξύ ενός εκ των συλληφθέντων για τις δολοφονίες, και συγκεκριμένα του 21χρονου από την Θεσσαλονίκη με έναν φίλο του. Στον διάλογο υπερηφανεύεται ότι σκοτώνει και ότι πρόσφατα πυροβόλησε μάλιστα κάποιον.

21χρονος: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δύο φορές σκοτώνω

Φίλος: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά ε;

21χρονος: Ναι εγώ

Φίλος: Και;

21χρονος: Αυτά

Φίλος: Πώς αισθάνεσαι;

21χρονος: Πολύ καλά

Φίλος: Μπράβο, μπράβο

Την Πέμπτη, χειροπέδες πέρασαν οι αρχές σε πρόσωπα που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο οργανωμένο έγκλημα, με φόντο τις δολοφονίες φερόμενων ηγετικών στελεχών της εγχώριας μαφίας.

Οι συλλήψεις αφορούν στην δολοφονία του 55χρονου στα Δερβενοχώρια το 2022, του 38χρονου και του κουνιάδου του στον Κορυδαλλό το περασμένο καλοκαίρι και σε μια απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία.

Σχετικές ειδήσεις