ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οι ρόλοι των μελών της «Σύμπραξης Εκδίκησης – Η γυναίκα, ο συγκάτοικος και το… οικονομικό κίνητρο

Οι ρόλοι των μελών της «Σύμπραξης Εκδίκησης – Η γυναίκα, ο συγκάτοικος και το… οικονομικό κίνητρο

Τρομοκρατία: Πίσω από τουλάχιστον τρία πρόσωπα που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» φαίνεται πως δεν υπάρχει ιδεολογικό κίνητρο αλλά... χρηματικό.

Έβαζαν βόμβες και πληρώνονταν γι’ αυτό. Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές στο newsbomb.gr ένας από τους κατηγορούμενους προσέγγισε έναν άνδρα τάζοντάς του περίπου 500 ευρώ για την τοποθέτηση μιας βόμβας, εκείνος ωστόσο αρνήθηκε σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Η στρατολόγηση και οι υποσχέσεις

Ανάμεσα στα 10 μέλη της οργάνωσης υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο είχε αναλάβει τη στρατολόγηση νέων μελών. Εντόπιζε άτομα, κυρίως χρήστες ουσιών και τους έταζε χρήματα για να βάζουν βόμβες και να σκορπούν τον τρόμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ρόλο αυτό τον είχε αναλάβει ο άνδρας που έμενε στο Παλαιό Ψυχικό στο ίδιο κτήριο με την γυναίκα της τρομοκρατίας.

Μάλιστα ο ίδιος , όπως προκύπτει από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής, συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση στα Πετράλωνα. Ακολουθούσε με τη μηχανή του το όχημα της γυναίκας. Μετά το χτύπημα είχε μια επικοινωνία με συγκατηγορούμενό του λέγοντάς του «Όλα κομπλέ». Ωστόσο το άτομο που δέχθηκε αυτή την κλήση ισχυρίζεται πως δεν είχε καμία γνώση για τις δράσεις των φίλων του και κατά καιρούς έμενε μαζί τους στο Ψυχικό καθώς δεν είχε που να κοιμηθεί. Η έρευνα όμως της αντιτρομοκρατικής δείχνει ότι όχι απλά συμμετείχε αλλά είναι εκείνος που έβαλε τη βόμβα στην τράπεζα των Πετραλώνων με τον ίδιο να επιμένει πως εκείνη την ημέρα ήταν σπίτι και δεν έχει συμμετοχή πουθενά.

Προχειρότητες και… λάθος χτυπήματα

Ο τρόπος με τον οποίο «χτυπούσε» η τρομοκρατική οργάνωση αποκαλύπτει την προχειρότητα τους, μια προχειρότητα που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Εγκέφαλος φαίνεται να είναι ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού τον οποίο αποκαλούσαν, μεταξύ άλλων, «ΜΑΕΣΤΡΟ»

Οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία προσέγγιζαν τους στόχους τους άλλοτε με αυτοκίνητα, άλλοτε με μηχανές κι άλλοτε με... ποδήλατα ενώ υπήρχε και περίπτωση που έβαλαν βόμβα σε λάθος σπίτι!

Όλοι τους θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης το πρωί της Κυριακής.

Σχετικές ειδήσεις