ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Φως» από την άρση των κινητών τηλεφώνων - Στο μικροσκόπιο ο ρόλος των στρατιωτικών

«Φως» από την άρση των κινητών τηλεφώνων - Στο μικροσκόπιο ο ρόλος των στρατιωτικών

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και σε άλλες επιθέσεις

Τους δύο στρατιωτικούς και τους ρόλους που είχαν μέσα στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» βάζει στο κάδρο η Αντιτρομοκρατική, καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα για το εάν βρίσκονται πίσω από την προμήθεια των εκρηκτικών υλών για τις επιθέσεις.

Μέσα από την πλήρη άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Alpha, θα εντοπιστούν όλες οι επαφές και τα ραντεβού τους με τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο υπαξιωματικός Αεροπορίας είχε πρόσβαση σε αποθήκες εκρηκτικών και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν ότι πίσω από τις τελευταίες του συναντήσεις με ποινικούς που είχαν σχέση με τον φερόμενο ως καθοδηγητή αλλά και με τον συγκατηγορούμενό του στον Στρατό Ξηράς κρύβεται η παράδοση της εκρηκτικής ύλης.

Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες, στις οποίες διακρίνεται να παραδίδει ένα σακίδιο πλάτης, στην απολογία του όμως αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε. «Επικαλούμαι το δικαίωμα στη σιωπή», ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του.

Ο πυροτεχνουργός του Στρατού, για τον οποίο βρέθηκε, σύμφωνα με τις Αρχές, ίχνος DNA σε μονωτική ταινία στον φάκελο - βόμβα προς την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Πάντως, οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και σε άλλες επιθέσεις.