ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακιστέοι οι συμμετέχοντες στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» - Βαρύνονται με κακουργήματα

Προφυλακιστέοι οι συμμετέχοντες στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» - Βαρύνονται με κακουργήματα

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Προσωρινά κρατούμενοι οι 6 συλληφθέντες - Τι είπαν στην ανακρίτρια

Στη φυλακή οδηγούνται και οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης». Ανάμεσα στους 6 συλληφθέντες που βαρύνονται με σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων, βρίσκονται δυο εν ενέργεια στρατιωτικοί με την ειδικότητα του Πυροτεχνουργού, ενώ ακόμη 4 κατηγορούμενοι είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, ανάμεσα στους οποίους ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης Τ.Φ. που κρατείται στις φυλακές Δομοκού, γνωστός αντιεξουσιαστής με ποινικό παρελθόν.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι σήμερα 4 από του 6 κατηγορουμένους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ένας 36χρονος φέρεται να αποδέχθηκε μόνο ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα. Τέλος, ο ένας πυροτεχνουργός (της Πολεμικής Αεροπορίας) τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

Η μεταγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έγινε στις 9 το πρωί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Νίκος Αλετράς, συνήγορος του ενός κατηγορουμένου, δήλωσε:

«Αναφορικά με την εν λογω σχηματισθείσα δικογραφια απο την Διευθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, ειναι άξιο αναφοράς το γεγονός, οτι όλες οι υπο διερεύνηση πράξεις ειναι σε παρελθόντικο χρονο και εχουν προκύψει απο την συνδυαστική επισκόπηση και σύνδεση αποδεικτικών στοιχείων που αφορουν έξι περιπτώσεις αποδιδόμενων κακουργημάτων κατα την ηδη ασκηθείσα ποινική δίωξη και αντίστοιχα έξι πλημμεληματικών κατηγοριών .

Σε κάθε περίπτωση η αποδοση της κατηγορίας της τρομοκρατικής οργανώσεως του άρθρου 187Α του Π.Κ. κατα την άσκηση ποινικής δίωξης την προηγούμενη τέταρτη, προφανώς συνιστά διακεκριμένη περιπτωση της βασικής μορφής του άρθρου 187 ΠΚ, κι ως εκ τούτου αποτέλεσε τον κυρίαρχο λογο που συσχετίσθηκαν αρκετές δικογραφίες με ιδιάζοντα ποινικό χαρακτήρα και κατ επέκταση συνενώθηκαν, με αποτέλεσμα την επίταση και διόγκωση των αποδιδόμενων κατηγοριών ώστε να απολογηθούν σήμερα οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι ενώπιον κ. τακτικής ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πέραν αυτού με αφορμή και τη συγκεκριμένη δικογραφία οπως και πλείστες άλλες , αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η επιτακτική ανάγκη του διαχωρισμού των αποδιδόμενων πράξεων σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά με αυτοτέλεια και και φυσικά όχι, την συνήθη αντίθετη διωκτική πρακτική των in rem διώξεων στα πλαίσια του διωκτικού μανδύα του άρθρου 187Α περί τρομοκρατικών πράξεων , που καταλήγει στο νομικά παράδοξο αποτέλεσμα, του να απολογούνται το σύνολο των κατηγορουμένων ακόμα και για πράξεις που δεν σχετίζονται αυτουργικά.

Τέλος σχετικά με την τύχη του δικού μου εντολέα, που προφυλακίστηκε στα πλαίσια μιας ολιστικής αντιμετώπισης, παρα το γεγονός οτι δικογραφικά δεν υπήρχε απολύτως κανενα στοιχείο εμπλοκής του σε καμια κακουργηματική πράξη».

Η στρατολόγηση της οργάνωσης

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα 10 μέλη της οργάνωσης υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο είχε αναλάβει τη στρατολόγηση νέων μελών. Εντόπιζε άτομα, κυρίως χρήστες ουσιών και τους έταζε χρήματα για να βάζουν βόμβες και να σκορπούν τον τρόμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ρόλο αυτό τον είχε αναλάβει ο άνδρας που έμενε στο Παλαιό Ψυχικό στο ίδιο κτήριο με την γυναίκα της τρομοκρατίας.

Μάλιστα ο ίδιος , όπως προκύπτει από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής, συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση στα Πετράλωνα. Ακολουθούσε με τη μηχανή του το όχημα της γυναίκας. Μετά το χτύπημα είχε μια επικοινωνία με συγκατηγορούμενό του λέγοντάς του «Όλα κομπλέ». Ωστόσο το άτομο που δέχθηκε αυτή την κλήση ισχυρίζεται πως δεν είχε καμία γνώση για τις δράσεις των φίλων του και κατά καιρούς έμενε μαζί τους στο Ψυχικό καθώς δεν είχε που να κοιμηθεί. Η έρευνα όμως της αντιτρομοκρατικής δείχνει ότι όχι απλά συμμετείχε αλλά είναι εκείνος που έβαλε τη βόμβα στην τράπεζα των Πετραλώνων με τον ίδιο να επιμένει πως εκείνη την ημέρα ήταν σπίτι και δεν έχει συμμετοχή πουθενά.

Τα λάθος χτυπήματα

Εγκέφαλος φαίνεται να είναι ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού τον οποίο αποκαλούσαν, μεταξύ άλλων, «ΜΑΕΣΤΡΟ»

Οι κατηγορούμενοι για τρομοκρατία προσέγγιζαν τους στόχους τους άλλοτε με αυτοκίνητα, άλλοτε με μηχανές κι άλλοτε με... ποδήλατα ενώ υπήρχε και περίπτωση που έβαλαν βόμβα σε λάθος σπίτι!

Όλοι τους θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης το πρωί της Κυριακής.

Σχετικές ειδήσεις