«ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ» Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΤΑ ΑΝΗΛΙΚΕΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κοινωνικός εκφυλισμός: «Τα κυκλώματα εξώθησης ανήλικων κοριτσιών στην πορνεία είναι πολλά»

Κοινωνικός εκφυλισμός: «Τα κυκλώματα εξώθησης ανήλικων κοριτσιών στην πορνεία είναι πολλά»

Μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας φαίνεται ότι αποτελούν τα κυκλώματα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών, καθώς τα περιστατικά είναι πολλά και... «υπάρχει και προσφορά και ζήτηση».

Σάλος με την εξάρθρωση του κυκλώματος, με «πρωταγωνίστρια» μια 25χρονη, που εξωθούσε ανήλικες κοπέλες στην πορνεία και σε «ραντεβού» σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η «πληρωμή» των κοριτσιών γινόταν με παροχή ναρκωτικών ή... και τατουάζ.

Όπως καταδεικνύεται και από τη δυσώδη υπόθεση με τους εκατοντάδες πελάτες-βιαστές της 12χρονης στα Σεπόλια, αλλά και σε αυτής της «Λορέλας», φαίνεται ότι οι περιπτώσεις αυτές ούτε μεμονώμένες είναι ούτε εξαιρέσεις αποτελούν. Το αντίθετο.

Μάλλον πρόκειται για ένα νέο σχετικά φαινόμενο κοινωνικού εκμαυλισμού, καθώς όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όπως δείχνουν οι έρευνες «δεν μπορεί να αποκλειστεί η ύπαρξη παράλληλου κυκλώματος, ή και πολλών διαφορετικών κυκλωμάτων, με παρόμοια δράση»!

Σε αυτό συμφωνεί και ο δικηγόρος της οικογένειας 15χρονης θύματος, ο Γιώργος Κανιάρης, ο οποίος σημείωσε ότι τα θύματα συνήθως είναι ευάλωτα άτομα, που εύκολα γίνονται υποχείρια και έρμαια στα χέρια των σωματεμπόρων.

«Υπάρχει δυναμική για αυτού του τύπου εγκλήματος, διότι υπάρχει και προσφορά και ζήτηση. Μακάρι να διαψευστούμε αλλά δεν νομίζω. Η στρατολόγηση των κοριτσιών στο κύκλωμα αυτό ήταν εύκολη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον ίδιο, το φαινόμενο αυτό καταδεικνύει τον εκμαυλισμό της κοινωνίας και τονίζει ότι στη συνέχεια της ζωής τους αυτά τα παιδιά-θύματα οδηγούνται στη νεανική παραβατικότητα και εγκληματικότητα.

«Είναι άλλη μία μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ και είναι πολύ μεγάλη γιατί αφορά παιδιά. Μιλάμε για 12χρονα, 13χρονα κοριτσάκια που τα ψάρευαν μέσα από το διαδίκτυο, και με άλλους τρόπους, με οικονομικά δέλεαρ, και τα πετάγανε στη βίζιτα», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Έβλεπαν αυτά τα μικρά παιδάκια λεφτά, κινητά, γεύματα σε μεγάλα εστιατόρια, ένα κομμάτι της μεγάλης ζωής, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι τους εκμεταλλεύονταν και τα εξωθούσαν στην πορνεία».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα:

«Αυτά τα κοριτσάκια συνήθως είχαν την τάση να επιδεικνύονται στο διαδίκτυο. Στις προσωπικές τους σελίδες, αυτά τα μικρά κορίτσια έβαζαν Rolls-Royce, Ferrari, ακριβά… Σε ένα τραπ στυλ, με αποτέλεσμα να τα τσιμπάνε, ότι έχουν μια ροπή προς το πλούσιο, προς το γκλάμουρ. (…) Έχουν κάνει ένα κύκλωμα 4 βασικά άτομα και μια κοπέλα που προμήθευε με ναρκωτικά και τους θύτες και τα θύματα, έναντι μεγάλης αμοιβής».

Η Αστυνομία ερευνά «πόσα πλοκάμια έχει αυτό το κύκλωμα και αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι, αφανείς ή επιφανείς. Ένα κοριτσάκι 14 χρόνων που κάνει 3-4 ερωτικά ραντεβού με πελάτες σε ημιδιαμονής, την έχουν μετατρέψει σε κανονική πόρνη».

«Κάποια στιγμή η πορνεία των ανηλίκων θα κάνει μεγάλο μπαμ στη χώρα, είναι καζάνι που βράζει», καταλήγει ο κ. Μπαλάσκας.

Μητέρα θύματος αποκαλύπτει το κύκλωμα μαστροπείας

Μητέρα ανηλίκου θύματος κατάφερε να σώσει το κορίτσι της την τελευταία στιγμή από τα νύχια της 25χρονης: «Την είχε βάλει μέσα στο αμάξι. Πήγα την τράβηξα από το αυτοκίνητο. Προσπάθησα να σώσω άλλο ένα κορίτσι που καθόταν πίσω. Την είχαν καταντήσει 40 κιλά από τα ναρκωτικά. Δεν μπόρεσα όμως να βοηθήσω και το άλλο παιδί, γιατί ήταν στο πίσω κάθισμα με έναν Ρομά. Η 25χρονη καθόταν μπροστά, αν ήταν ανοιχτό το τζάμι θα την έβγαζα από το παράθυρο και θα την ξεμάλλιαζα...», αναφέρει η μητέρα του θύματος.

Η κόρη της είχε πέσει θύμα και της μαστροπού από την Αλβανία με το παρατσούκλι «Λορέλα» που συνέλαβαν οι αστυνομικοί πριν λίγους μήνες. Όπως λέει η μητέρα της, οι δύο γυναίκες φαίνεται να γνωρίζονταν, κάτι που προκύπτει και από την έρευνα του τμήματος Ανηλίκων, καθώς τα περισσότερα θύματα είναι κοινά στις δύο περιπτώσεις.

«Δεν έχουν συλληφθεί όλοι. Υπάρχουν κι άλλες που συνεχίζουν να εκδιδουν ανήλικα κορίτσια, τα οποία βγαίνουν να διασκεδάσουν και πέφτουν στα χέρια τους. Να ανοίξει κι άλλο η έρευνα και τότε θα δείτε πόσες ακόμα θα βγουν...», συνεχίζει στο Newsbomb.gr η μητέρα της ανήλικης για να προσθέσει αμέσως: «Στο παιδί μου έλεγε να πηγαίνει με άντρες και να της δίνει ποσοστά. Της είχε πει περίπου 50 ευρώ. Αδιανόητα πράγματα».

Σχετικές ειδήσεις