Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης

Newsbomb

Ταυτοποιήθηκαν πέντε μέλη συμμορίας –μεταξύ αυτών και ο «εγκέφαλός» της-, η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Ελλάδα προς τη Γερμανία.

Το 2013, ο 30χρονος αρχηγός της σπείρας είχε μεθοδεύσει τη μεταφορά από την χώρα μας στη Γερμανία, μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης με αυτοκίνητα.

Ένα από αυτά εντοπίσθηκε σε περιοχή της Γερμανίας και ο οδηγός του συνελήφθη καθώς βρέθηκαν στο αυτοκίνητο και κατασχέθηκαν 40 κιλά κάνναβης.

Παράλληλα τα μέλη της συμμορίας προέβαιναν σε επιπλέον παράνομες δραστηριότητες, όπως χρήση πλαστών εγγράφων (ταυτότητα, πράσινη κάρτα οχημάτων) και έκδοση εγγράφων με την παράσταση ψευδών γεγονότων (ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έγγραφο μεταβίβασης αυτοκινήτου).

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 30χρονου Αλβανού «εγκεφάλου» της σπείρας, καθώς και σε βάρος 4 ακόμη κύριων και περιφερειακών μελών της συμμορίας, ηλικίας από 33 ως 58 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «συμμορίας», της παράβασης του Νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων», της «πλαστογραφίας πιστοποιητικών» και της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved