ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στο Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

Στο Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

Εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (3/4) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Χαϊδάρι η Βίκυ Σταμάτη μετά την απόδρασή της την Πέμπτη (2/4), από το Δρομοκαΐτειο όπου και νοσηλευόταν από το Δεκέμβριο του 2013.

Η. Σταμάτη μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη της μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Εκεί βρίσκονται επίσης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της από το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο».

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου εξετάστηκε από ψυχίατρο, καθώς φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η κ. Σταμάτη μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της μεταφέρθηκε στο «Δρομοκαΐτειο».

Στο μεταξύ οι Αρχές αναζητούν μία γυναίκα, η οποία φέρεται πως είχε επισκεφθεί την Βίκυ Σταμάτη πριν από δύο μέρες στο «Δρομοκαΐτειο».

Όπως ανέφερε ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης, η εντολέας του περιφερόταν άσκοπα επί ώρες για να καταλήξει στην εκκλησία στο Χαϊδάρι, κοντά στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό κράτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνται και είναι «σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει, επίσης, πως η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει». Ακολούθως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συνήγορος, ειδοποίησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και κινητοποιήθηκε η αστυνομία ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη.

Ωστόσο, υπάρχει μία ακόμη εκδοχή για τον εντοπισμό της κ. Σταμάτη κατά την οποία υπήρξε τηλεφώνημα στην αστυνομία από άγνωστο, ο οποίος ανέφερε πως εντοπίστηκε «αμνήμων άτομο» σε παγκάκι στο Χαϊδάρι.

Είναι βέβαια πιθανόν το ίδιο άτομο να επικοινώνησε με τον κ. Ραγκούση και με την αστυνομία.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν πως από το υλικό που συλλέγεται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία που ενδεχομένως αποσαφηνίζουν την ώρα απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη. Έτσι με βάση στοιχεία ότι το ντουζ στο κελί της ήταν ανοιχτό γύρω στη 1.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (2/4) εκτιμάται πως είναι ο επίμαχος χρόνος και πως η ίδια το είχε ανοίξει για να παραπλανήσει τους φρουρούς της.

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της Σταμάτη ο Κούγιας

«Κωμικοτραγωδία "αυθορμήτου" αποδράσεως-παραδόσεως», χαρακτηρίζει ο Αλέξης Κούγιας όσα συμβαίνουν από το πρωί της Πέμπτης (2/4) με την Βίκυ Σταμάτη, ανακοινώνοντας ότι παραιτείται από την υπεράσπιση της.

Ο γνωστός ποινικολόγος αφήνει με τη δήλωση του αιχμές για «αυτούς που την συμβούλευσαν ή της συμπαρίστανται σε μία τέτοια ενέργεια» και τονίζει πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του γραφείου του σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις και το κράτος δικαίου.

Το μήνυμα της Βίκυς Σταμάτη

Χαραγμένο σ' ένα από τα δέντρα του προαύλιου χώρου της εκκλησίας όπου εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη, βρέθηκε ένα μήνυμα το οποίο φαίνεται ότι έχει γραφτεί από την ίδια.

Το μήνυμα είναι ακατάληπτο, ξεχωρίζουν όμως κάποιες λέξεις όπως «μάνα», «αγάπη», «περισσεύει» και το όνομα της ίδιας στα αγγλικά.

newsbomb

Πώς απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο η Βίκυ Σταμάτη

Περίπου 24 ώρες μετά τη νέα απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης που είχε καταθέσει η Βίκυ Σταμάτη, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τζοχατζόπουλου απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο όπου και νοσηλευόταν.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο παίρνοντας μαζί της όλα τα προσωπικά της αντικείμενα και το κινητό της τηλέφωνο.

Αν και σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού φρουρούν επί 24ωρου βάσεως το δωμάτιό της στο ισόγειο του νοσοκομείου, η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε τα ξημερώματα της Πέμπτης να αποδράσει από το μπαλκόνι του δωματίου της.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αντιλήφθηκαν ότι ο θάλαμος ήταν άδειος στις 6 το πρωί, όταν μπήκαν στο δωμάτιό της και διαπίστωσαν ότι η Βίκυ Σταμάτη έλειπε.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλο κατάφερε να αποδράσει από το μπαλκόνι του δωματίου της κάποια στιγμή μετά τη μια και μισή τα ξημερώματα, όταν και έγινε ο τελευταίος έλεγχος και πριν τις έξι το πρωί (όταν διεξάγεται ο πρώτος έλεγχος).

Η Βίκυ Σταμάτη άνοιξε το λουκέτο που είχε η μπαλκονόπορτα που «βλέπει» στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου και εξαφανίστηκε.

Λίγες ώρες μετά την απόδρασή της, συνελήφθησαν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν την ευθύνη της φύλαξης της κ. Σταμάτη, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κατά τον έλεγχο που έγινε στο δωμάτιο, μετά την απόδραση, βρέθηκε σημείωμά της, στο οποίο η Βίκυ Σταμάτη κατηγορεί τους δικαστές για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής της.

Σχετικές ειδήσεις