ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χανιά: Περίεργη υπόθεση με 49χρονο Γερμανό που συνελήφθη για ιδιαίτερα σκληρή πορνογραφία ανηλίκων

Χανιά: Περίεργη υπόθεση με 49χρονο Γερμανό που συνελήφθη για ιδιαίτερα σκληρή πορνογραφία ανηλίκων

«Πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα» χαρακτηρίζει η Αστυνομία το υλικό που είχε στην κατοχή του ο συλληφθείς, στο οποίο απεικονίζονταν ακόμα και βρέφη επτά μηνών.

Απορίες προκαλεί η υπόθεση ενός 49χρονου γερμανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο και αφέθηκε -και πάλι- ελεύθερος.

Ο 49χρονος Γερμανός εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που συνεχίζει τις πολύμηνες έρευνές της, συμμετέχοντας στην παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, με την κωδική ονομασία «Pacifier».

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης και μετά από πολύμηνη έρευνα για τον εντοπισμό χρηστών οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και στην Ελλάδα.

Σχετικά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την διαδικτυακή έρευνα ταυτοποιήθηκε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε σε αλλοδαπή, στην Κρήτη.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, πήγαν το Σάββατο (5/6) στο σπίτι της αλλοδαπής και πραγματοποίησαν έρευνα στα ψηφιακά μέσα που κατείχε. Από την επιτόπια έρευνα ταυτοποιήθηκε η επίμαχη διαδικτυακή σύνδεση από την οποία είχαν ληφθεί αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, αλλά δεν αποδείχθηκε η εμπλοκή της στην εξεταζόμενη υπόθεση.

Στη συνέχεια της έρευνας εντοπίστηκε κοντινό σπίτι, όπου έμενε ο 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στην ανωτέρω διαδικτυακή σύνδεση και τη χρησιμοποιούσε για λήψη αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο δράστης μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει και βρέθηκε κρυμμένος σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου έμενε.

Είχε δε προλάβει να κρύψει στην ταράτσα διπλανής πολυκατοικίας, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και εξωτερικό σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, εντός των οποίων, από την επιτόπια ψηφιακή διερεύνηση, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία με σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων πρωτόγνωρο για τα διεθνή δεδομένα (εικόνες και βίντεο), στα οποία απεικονίζονταν παιδιά από επτά μηνών έως και δέκα ετών.

Τα ψηφιακά μέσα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση και παράλληλα, ταυτοποίηση τυχόν υλικού κακοποίησης ανηλίκων από περιοχή της Κρήτης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο δράστης είναι σεσημασμένος, καθώς έχει συλληφθεί πάλι από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για όμοια αδικήματα και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Σχετικές ειδήσεις