ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μανώλης Σφακιανάκης: Ετοιμάζει το ελληνικό CSI - Τι είπε για την αποστράτευσή του (photos)

Μανώλης Σφακιανάκης: Ετοιμάζει το ελληνικό CSI - Τι είπε για την αποστράτευσή του (photos)

«Στην αρχή έπρεπε να αποδείξω πως μέσα από τα καλώδια του Ίντερνετ υπάρχει έγκλημα. Δημιουργήσαμε μια ομάδα που με αγάπη στήσαμε την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και με αγάπη υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την Ελλάδα και αποδείξαμε ότι το έγκλημα είναι και ηλεκτρονικό», είπε ο Μανώλης Σφακιανάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, Δευτέρα (23/01) μετά την αποστρατεία του από το τιμόνι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Μετά την αποστρατεία του ο κ. Σφακιανάκης συνεχίζει να «πολεμά» το έγκλημα μέσω της ίδρυσης του CSI Institute το οποίο θα επικεντρώνεται στην μεταφορά της τεχνογνωσίας που έχει αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από τη θέση του διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους το ινστιτούτο θα βασίζεται σε τρεις άξονες: στην εκπαίδευση, την πρόληψη και την ανάδειξη.

«Μέσα από μια ψηφιακή πλατφόρμα θα μπορεί το κοινό να εκπαιδευτεί στους κώδικες του Διαδικτύου, και αυτοί που έχουν ήδη γνώση να την εξελίξουν, ώστε εάν θελήσουν να αναζητήσουν και να βρουν δουλειά στο εξωτερικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σφακιανακης προσθέτοντας ότι, «το ινστιτούτο είναι ένας μηχανισμός που θα μπορούν οι συμπολίτες μας και τα παιδιά τους να μάθουν νέες γλώσσες προγραμματισμού και πληροφορικής».

Ο κ.Σφακιανάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την υπηρεσία που ίδρυσε, «Ήρθε η ώρα μου να φύγω από την Ελληνική Αστυνομία. Δεν έχω κανένα θυμό. Κράτησε μόνο δυο δεύτερα ο θυμός μου. Φεύγω με αγάπη. Το απόγευμα είδα τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον κ. Τσουβαλά, και μου είπε ότι θέλει να συνεργαστούμε».
«Ό,τι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο. Φεύγω θα έλεγα χαρούμενος. Αυτό που «χρεώνω» στον εαυτό μου είναι ότι έρχονται πλέον τα παιδιά στην ΓΑΔΑ εκδρομή. Ελπίζω και μετά την απομάκρυνση μου να το κρατήσουν αυτό», τόνισε στον επίλογο της ομιλίας του ο Μανώλης Σφακιανάκης.

«Φεύγοντας αφήνω την καλύτερη Δίωξη. Όμως αυτό θα πρέπει να παραμείνει...Μένει να το δούμε αυτό στην πορεία», είπε με νόημα ο πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Σχετικές ειδήσεις