ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Θρίλερ» με τη δολοφονία του ταξιτζή στην Καστοριά – Ποια τα κίνητρα του φονιά

«Θρίλερ» με τη δολοφονία του ταξιτζή στην Καστοριά – Ποια τα κίνητρα του φονιά

Δύο ημέρες μετά την στυγερή δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά, πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση και τα κίνητρα που οδήγησαν στον 30χρονο αστυνομικό-φονιά στην πράξη του.

Δεν λέει κουβέντα για τα αίτια ο δράστης – Στην τοπική κοινωνία και στο οικογενειακό περιβάλλον αναζητά απαντήσεις η Αστυνομία

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι ο ειδικός φρουρός, μετά την σύλληψή του, είναι σε κατάσταση σοκ. Αν και ομολόγησε την πράξη του, δεν έχει δώσει το παραμικρό στοιχείο σχετικά με τα κίνητρα και κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Ούτε στον εισαγγελέα, όπου οδηγήθηκε την ώρα της κηδείας του θύματός του για να αποφευχθούν επεισόδια, δικαιολόγησε τελικά την πράξη του.

Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία. Ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί και επέστρεψε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, όπου κρατείται.

Τι όπλισε ο χέρι του ειδικού φρουρού;

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στο οικογενειακό περιβάλλον του ειδικού φρουρού, σε φίλους αλλά και κατοίκους της περιοχής, ρωτώντας για τη σχέση των δύο ανδρών, αν είχαν τσακωθεί, αν είχαν οικονομικές διαφορές ή οτιδήποτε άλλο που να οδήγησε τον αστυνομικό να σκοτώσει τον 52χρονο ταξιτζή.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δράστης και θύμα γνωρίζονταν. Εκτός του ότι ζούσαν στην ίδια επαρχιακή πόλη, το θύμα φαίνεται να μετέφερε τον δράστη όχι μόνο ως πελάτη.

Ο φόνος δεν έγινε μέσα στο αυτοκίνητο αλλά σε απόσταση 50 μέτρων από αυτό, γεγονός που μαρτυρά ότι βγήκαν από αυτό και περπάτησαν μαζί.

simeio dolofonias taxitzi kastoria

Τι ήταν λοιπόν αυτό που όπλισε το χέρι του ειδικού φρουρού;

Το θύμα δεν φέρει ίχνη πάλης ενώ έχει πυροβοληθεί από πίσω και έχει δεχτεί και χαριστική βολή στο κεφάλι.

Ο δράστης αρχικά έλεγε ότι ήθελε να κλέψει το θύμα και αργότερα ότι είχε προσωπικές διαφορές. Η περίπτωση της κλοπής ωστόσο αποκλείστηκε, αφού χρήματα δεν πήρε.

Γιατί λοιπόν το σκότωσε; Η οικογένεια του δράστη γνώριζε το θύμα; Είχε μιλήσει σε κάποιον για τη σχέση του με τον αδικοχαμένο ταξιτζή;

Σχετικές ειδήσεις