ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνεπιμέλεια - Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Αύξηση του χρόνου που θα περνούν οι πατέρες με τα παιδιά

Συνεπιμέλεια - Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Αύξηση του χρόνου που θα περνούν οι πατέρες με τα παιδιά
Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο υπό σύνταξη σχέδιο νόμου για την συνεπιμέλεια
Φωτογραφία από Free-Photos από το pexels.com

Οι φωνές  «των ενεργών μπαμπάδων» και όχι μόνο, για ισότιμο ρόλο και χρόνο στην επιμέλεια των ανήλικων τέκνων, στις περιπτώσεις διαζυγίων, φαίνεται ότι αρχίζουν  να εισακούονται  τελικά από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, στο υπό σύνταξη νομοσχέδιο για την «Συνεπιμέλεια», θα προστεθεί διάταξη που θα προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά την αύξηση του χρόνου, κατά 1/3 ανά μήνα ( δηλαδή 10 ημέρες) που θα περνάει ο πατέρας με το παιδί του. Χρόνος που αυξάνεται ουσιαστικά σε σχέση με ότι προβλεπόταν μέχρι σήμερα, όπου συνήθως απόφάσιζαν τα δικαστήρια, ανάλογα με την κρίση των δικαστών!

Και ενώ μέχρι χθες, το νομοσχέδιο για την «Συν επιμέλεια» που προωθεί το υπουργείο και αφορά στην Αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου, έμοιαζε περισσότερο με … «παραμόρφωση», όπως είχαμε επισημάνει με προηγούμενα ρεπορτάζ μας, η επιμονή των «ενεργών μπαμπάδων» και ο δίκαιος καθόλα αγώνας τους , συνεπικουρούμενος από Σωματεία, Οργανώσεις και πρόσφατα από την δυναμική παρέμβαση 57 γυναικών – πανεπιστημιακών, υπέρ τους, δεν άφησε αδιάφορο τον υπουργό Δικαιοσύνης!

Αν και ακόμη, υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να διαμορφωθεί ένα νομοσχέδιο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στην επικεφαλίδα του, «Αναμόρφωση Οικογενειακού Δικαίου», η καλή πρόθεση του κ. Τσιάρα και κυρίως η διάθεσή του να ακούσει τις επισημάνσεις και παρατηρήσεις ειδικών για το επίμαχο ζήτημα, εκτιμάται ότι θα αποδώσει!

Άλλωστε, από την ερχόμενη εβδομάδα, το νομοσχέδιο θα έρθει προς διαβούλευση από τα κόμματα και όλους τους συναρμόδιους φορείς, μια διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι και τον Ιανουάριο-μήνα κατά τον οποίο αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου-στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν τροποποιήσεις και βελτιώσεις στο αρχικό προσχέδιο, όπως αυτό παραδόθηκε στον Υπουργό, από την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή!

Η αύξηση του χρονικού ορίου κατά 1/3 ,είναι μια καλή αρχή προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής «Συνεπιμέλειας», αλλά δεν αρκεί να επιλύσει από μόνη της τα χρόνια προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε παιδιά και μπαμπάδες ,η εφαρμογή του μέχρι σήμερα ισχύοντος νομικού καθεστώτος που αφορά στην επιμέλεια –επικοινωνία κ.λ.π διαζευγμένων γονιών με τα παιδιάς τους. Πάρα πολλοί πατεράδες ταλαιπωρήθηκαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και να διώκονται άδικα, βιώνοντας ένα Γολγοθά, εξαιτίας της εκδικητικής μανίας των μανάδων, οι οποίες δεν μπόρεσαν να αποδεχτούν ότι έγιναν … πρώην!

Ψευδείς καταγγελίες για ανίκανους, ψυχοπαθείς, παρανοικούς κ.ο.κ. σε βάρος πατεράδων, προκειμένου να τους εκδικηθούν δίνουν και παίρνουν επί σαράντα συναπτά έτη και όταν φτάνουν να δικαιωθούν από τα Δικαστήρια είναι πλέον πολύ αργά να επουλωθούν τα ψυχικά τραύματα. Περιπτώσεις, όπως αυτή που αναφέρουμε παρακάτω, πολλές και ατελείωτες. Δυστυχώς…

Μια προσωπική μαρτυρία στο Newsbomb.gr

Το κειμενο που ακολουθει αποτελει μια συνοπτικη παρουσιαση του προσωπικου μου Γολγοθα που ανεβαινω εδω και 7 χρονια. Σκοπος μου ειναι να αναδειξω μια αλλη διασταση του προβληματος, μετα απο ενα χωρισμο και στοχος μου η μεταρρυθμιση του οικογενειακου δικαιου ωστε να δωσει ουσιαστικη και ξεκαθαρη θεση στους πατεραδες στην ζωη των παιδιων τους και να προβλεψει αυστηρες ποινες για οποιον επιδιδεται σε ψευδεις κατηγοριες καταστρεφοντας παιδικες ψυχες και κηλιδωνοντας υποληψες!

Ο προσωπικος μου Γολγοθας αλλα και των 2 κοριτσιων μου ξεκινα το 2013 οταν ξαφνικα η τεως συζυγος μου καταθετει ασφαλιστικα μετρα εναντιον μου με ψευδεις κατηγοριες ενδοοικογενειακης βιας ενω οι πραγματικοι λογοι ηταν η παθολογικη ζηλεια προς το προσωπο μου ! Διατασσεται η μετοικηση μου με απλη πιθανολογηση απο το δικαστηριο πραγμα που ισοδυναμει με βαρυ πενθος για εμενα και τα παιδια μου.

Προσπαθωντας να συνειδητοποιησω τις καινουργιες συνθηκες της ζωης μας αντιστεκομουν σθεναρα στην αποξενωση την οποια φοβομουν και παραβιαζοντας την προσωρινη απαγορευση πηγαινα εξω απο το σχολειο και το σπιτι για να τους πω ποσο τα αγαπω και οτι θα ειμαι παντα διπλα τους.

Το 2014 φοβουμενη η πρωην οτι απειλειται το σχεδιο της αποξενωσης και αντιλαμβανομενη με ποση ευκολια μπορεις να κατηγορησεις καποιον, χωρις κανενα στοιχειο απλως με ψευδομαρτυρες συγγενεις της προχωρα, χωρις κανενα ηθικο φραγμο, αφου το διευκολυνει αλλωστε η Ελληνικη Δικαιοσυνη, σε νεα ασφαλιστικα μετρα κατηγορωντας με για προκληση κακωσης στον αυχενα και στο ματι της μεγαλυτερης κορης μου! Και το χειροτερο ! Ανακαλυπτει ενα μηνα μετα οτι ασελγουσα στα παιδια μου (μολις μετα απο 6 χρονια γαμου και ενα χρονο σε διασταση) και πετυχαινει την πληρη απαγορευση της επικοινωνιας με τα παιδια μου μεχρι να αποφανθουν οι παιδοψυχιατροι!

Στα τελευταια 7 χρονια, γιατι τοσα χρειαστηκαν τα δικαστηρια για να με δικαιωσουν, δεχτηκα 70 μηνυσεις για παραβιαση προσεγγισης, απειλες και αλλες συκοφαντικες δυσφημησεις! Καθε εβδομαδα καθομουν στο σκαμνι κατηγορουμενος περισσοτερο και απο εναν σκληρο εγκληματια εντελως αδικα παλευοντας παραλληλα με τα προβληματα της υγειας μου τα οποια εντωμεταξυ ειχαν προκυψει.

Τα παιδια μου και εγω εχουμε εξεταστει 8 φορες απο πραγματογνωμονες παιδοψυχιατρους (τους 5 τους διορισαν τα δικαστηρια). Προσπαθωντας να ανταπεξελθω σε αυτην την τραγωδια αλλα αντλωντας δυναμη απο την πολυτιμη συμπαρασταση της νεας συζυγου μου και απο τον 18 μηνων γιο μου συνεχισα να αγωνιζομαι μεχρι την οριστικη μου δικαιωση και αθωωση απο τις αθλιες κατηγοριες της κακωσης και της ασελγειας. Ειναι αργα ομως πλεον !

Τα παιδια μου αποξενωμενα και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ και πιο οδυνηρο που ερχεται να προστεθει στον απολυτο παραλογισμο που ζω: Η κορη μου 13 ετων σημερα νοσηλευεται εδω και 2 μηνες για αποπειρα αυτοκτονιας στην παιδοψυχιατρικη κλινικη δημοσιου νοσοκομειου μετα απο καταποση χημικων και κοψιματα στα χερια και στα ποδια...

Δεν χωρουν αλλα λογια, θα πω μονο οτι δεν θα σταματησω ποτε να αγωνιζομαι για σωθουν και να παψουν να πονουν τα παιδια μου! Παρακαλω ας ενωσουμε ολοι την φωνη μας με δυναμη για να μπορεσουμε να αλλαξουμε αυτο το απανθρωπο καθεστως!

Διαβάστε επίσης:

«Ενεργοί μπαμπάδες»: Διαδικτυακή καμπάνια για την ψυχική υγεία των παιδιών και την συνεπιμέλεια

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Το «αυγό του φιδιού» έσπασε – Πώς η Ελλάδα θα χτυπήσει το τουρκικό «τέρας»