ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για βιτριόλι: Οι 5 κλήσεις της κατηγορούμενης μετά την επίθεση και ο άνδρας - «κλειδί»

Δίκη για βιτριόλι
Συνεχίζεται την Πέμπτη (30/9) η δίκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δίκη για βιτριόλι: Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη με παρούσα την Ιώαννα Παλιοσπύρου - Γρίφος αν θα παραστεί η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα.

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

«Η Ιωάννα θα είναι στο δικαστήριο και θα περιμένει την κατηγορούμενη, η οποία έχει νόμιμο δικαίωμα να μην παραστεί. Η Ιωάννα θέλει να την δει για να την ρωτήσει το "γιατί;" έγιναν όλα αυτά», ανέφερε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας μιλώντας στον ANT1.

Σε ότι αφορά τον άνδρα που φέρεται ως το πρόσωπο που «πυροδότησε» τις κινήσεις της κατηγορούμενης, που έχει ομολογήσει την επίθεση, ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου είπε ότι «αυτός έχει κληθεί στο δικαστήριο, η Ιωάννα δεν τον ξέρει καν τον άνθρωπο. Η Ιωάννα δέχθηκε ένα αίτημα φιλίας και από κει η κατηγορούμενη της είπε αν τρέχει κάτι με τον συγκεκριμένο πρόσωπο, η Ιωάννα απάντησε όχι κι αυτό είναι όλο. Τίποτα παραπάνω».

Παράλληλα, ο κ. Λύτρας μίλησε και για τον άντρα τον οποίο η Έφη Κακαράντζουλα «πήρε πέντε φορές τηλέφωνο, αμέσως μετά το έγκλημα. Είναι καταγεγραμμένες οι κλήσεις. Ξέρουμε ποιος είναι και ακόμη δεν έχει καταθέσει», υπογράμμισε. «Μας σηκώθηκε η τρίχα με όσα είπε ο συνήγορος αυτού του άνδρα: ειπώθηκε ότι η κατηγορούμενη του ζητούσε να την προμηθεύσει με βιτριόλι, του ζητούσε να την παρακολουθήσει, του έλεγε "θέλω να την βγάλω από την μέση" και αυτός δεν έκανε τίποτα. Εμείς θα ζητήσουμε από το δικαστήριο να έρθει να καταθέσει», συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

Τέλος, αναφορικά με την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων από την δίκη, ο Απόστολος Λύτρας είπε ότι «Με αίτημα της υπεράσπισης, εξαιρέθηκαν τρεις γυναίκες ένορκοι που είχαν κληρωθεί για να είναι στην δίκη. Αυτές είναι παλιομοδίτικες τακτικές, της δεκαετίας του ’60. Έλεγαν παλιότερα ακόμη ότι ακόμη και από ποιο μέρος κατάγεται ο δικαστής, μπορεί να παίξει ρόλο στην απόφαση του. Τώρα, είμαστε στο 2021, δεν ισχύουν αυτά, δεν μετράει αν είναι άνδρας ή γυναίκα».

Σημειώνεται ότι στο πρώτο δικαστήριο, τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ζήτησε, διά του συνηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου, η 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι. Ο κ. Κεχαγιόγλου, εκφράζοντας την προσωπική συμπάθειά του στο θύμα, δήλωσε πως η εντολέας του ομολογεί την πράξη της αλλά ζητά μετατροπή της κατηγορίας σε ευμενεστερο ποινικό χαρακτηρισμό.

Στις 14 Σεπτεμβρίου η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκανε την πρώτη της εμφάνιση στις κάμερες, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε την άνοιξη του 2020.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Άγριο ξύλο ανάμεσα σε ανήλικα κορίτσια σε κεντρικό σημείο της πόλης

Ατέλειωτος «Γολγοθάς» για την Μυρτώ: Για αποκατάσταση στη Γερμανία εννέα χρόνια μετά την επίθεση

Φαίη Σκορδά: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα στα μάτια - «Χρειάζεται μεταμόσχευση κερατοειδούς»