ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαστικές πηγές: Ερευνάται από την Οικονομική Εισαγγελία η δαπάνη για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Δικαστικές πηγές Οικονομική Εισαγγελία Μένουμε Σπίτι
Διερευνάται η δαπάνη για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Οικονομική Εισαγγελία διερευνά την υπόθεση της δαπάνης για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Η υπόθεση της δαπάνης προς ΜΜΕ για την καμπάνια ενημέρωσης των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού «Μένουμε Σπίτι», ερευνάται στο σκέλος που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων, από την Οικονομική Εισαγγελία από τον περασμένο Απρίλιο, διαμηνύουν δικαστικές πηγές με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «αδράνεια των δικαστικών αρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες την διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά την δαπάνη ποσού 31 εκατομμυρίων ευρώ για Μέσα Ενημέρωσης διενεργεί ήδη με εντολή των εισαγγελικών Αρχών η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν τον περασμένο Απρίλιο στον Άρειο Πάγο 48 πολίτες.

Το σκέλος της αναφοράς των 48 πολιτών που σχετίζεται με ενδεχόμενη ευθύνη πολιτικών προσώπων έχει διαβιβαστεί στην Βουλή από τον περασμένο Μάιο.

Υπό εισαγγελική διερεύνηση βρίσκεται το σκέλος της υπόθεσης που αφορά ενδεχόμενες ευθύνες φυσικών προσώπων που ενεπλάκησαν. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, που τελεί υπό την καθοδήγηση και συντονισμό του Οικονομικού Εισαγγελέα, ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπροσώπων της εταιρίας που ανέλαβε τον διαμοιρασμό των χρημάτων της διαφημιστικής καμπάνιας σε ΜΜΕ. Η εντολή της Οικονομικής εισαγγελίας για την διενέργεια έρευνας αφορά τα αδικήματα της συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος: Τίποτα δεν είναι τόσο αδίστακτο όσο η ατιμωρησία

Αποτροπιασμός στη Ρόδο: Πώς η θεία κακοποίησε την 8χρονη για να εκβιάσει τη μητέρα της

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας