ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακίστηκε η Λίτσα Βλαστού

Προφυλακίστηκε η Λίτσα Βλαστού

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της, η οποία έγινε σε χώρο εκτός των δικαστηρίων η Ευαγγελία ή Λίτσα Βλαστού, εξαδέλφη του σκληρού βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

Η κατηγορουμένη η οποία αποκάλυψε «σημεία και τέρατα» για το κύκλωμα εκβιαστών στο οποίο συμμετείχε και η ίδια απολογήθηκε την περασμένη Τρίτη (10/2/2015), χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Λίτσα επανέλαβε όσα είχε καταθέσει στις συνολικά 7 προανακριτικές καταθέσεις της στην αστυνομία, ενώ αποκάλυψε και μια ακόμα ενέργεια που αφορά έκρηξη. Στο μεταξύ σύντομα πρόκειται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τρία πρόσωπα, καθώς προκύπτουν σε βάρος τους στοιχεία για εμπλοκή στις δράσεις του κυκλώματος.

Ωστόσο η Λίτσα παρά τις αποκαλύψεις της είναι αντιμέτωπη με ένα βαρύ κατηγορητήριο, καθώς έχει παραδεχθεί πως είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα και ότι έναντι μηνιαίου μισθού που της έδινε ο Βλαστός συντόνιζε τη δράση του, βάσει των οδηγιών που της έδινε ο βαρυποινίτης. Όπως έχει υποστηρίξει σε καταθέσεις της η νεαρή γυναίκα: «Από το Μάιο του 2011 ο Π. Βλαστός άρχισε να μου δίνει 600 ευρώ σαν "μισθό" για τις υπηρεσίες που του προσέφερα, και από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2014 μου το αύξησε σε 1.000 ευρώ τον μήνα».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε απολογίες τόσο ο Παναγιώτης Βλαστός όσο και οι βαρυποινίτες Βασίλης Στεφανάκος και Γιάννης Σκαφτούρος, οι οποίοι, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν η ηγετική ομάδα του κυκλώματος. Αναμένεται επίσης να βρεθούν για απολογία στο ανακριτικό γραφείο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ναυπηγείων Σωτήρης Εμμανουήλ, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που κρατήθηκε προσωρινά στην ΣΤ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Στον τελευταίο, η δικογραφία αποδίδει ρόλο «πληροφοριοδότη» του Βλαστού για τους εύπορους κρατούμενους της εν λόγω πτέρυγας.

Να σημειωθεί ότι στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι συνολικά 37 πρόσωπα, ανάμεσά του και δικηγόροι, όπως η συνήγορος του Βλαστού που πρόσφατα κρίθηκε προφυλακιστέα, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις