«Bαριές» καμπάνες σε Βλαστό και ακόμη δύο για τη βόμβα στη Μανδηλαρά

Γιάννης Καλύβας

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (5/3/2015) η εκδίκαση της υπόθεσης της βομβιστικής επίθεσης σε πολυκατοικία της οδού Μανδηλαρά, με κατηγορούμενους τον Παναγιώτη Βλαστό και ακόμη δύο άτομα.

Ο Π. Βλαστός καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε 26,5 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία για την έκρηξη και την πρόκληση φθορών, ο δεύτερος κατηγορούμενος σε 30,5 χρόνια για κατοχή εκρηκτικής ύλης, έκρηξη και φθορές και ο τρίτος σε 6 χρόνια και 92 μήνες.Για τον τελευταίο κατηγορούμενο, από το δικαστήριο αποφασίστηκε ότι η έφεση που είχε υποβάλει έχει αναστέλλουσα δύναμη, με πλειοψηφία 4 προς τρία. Έτσι, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Βλαστός, εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από πληρεξούσιο δικηγόρο, γιατί συνεχιζόταν και σήμερα η απολογία του, για την υπόθεση των εκβιασμών, στον ανακριτή Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη είχε λάβει χώρα τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου του 2013 στο κέντρο της Λάρισας, επί της οδού Μανδηλαρά, σε πολυκατοικία όπου διέμενε εισαγγελική λειτουργός η οποία είχε αναλάβει την έρευνα για την απόπειρα απόδρασής του με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων τον Φεβρουάριο 2013.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved