ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικηγόρος κρατικής τηλεόρασης: «Να ανασταλεί η απόφαση για το διορισμό Τσακνή - Ταγματάρχη στην ΕΡΤ»

Δικηγόρος κρατικής τηλεόρασης: «Να ανασταλεί η απόφαση για το διορισμό Τσακνή - Ταγματάρχη στην ΕΡΤ»

Να «παγώσει» διαδικασία στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για το διορισμό του τραγουδοποιού Διονύση Τσακνή στη θέση του πρόεδρου του Δ.Σ. της ΕΡΤ και του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ζητεί με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ Γιώργος Κόκκας.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί αύριο (21/5/2015) το πρωί στις 11 π.μ. στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο κ. Κόκκας, ζητεί να ανασταλεί με προσωρινή διαταγή η διαδικασία ακρόασης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «νέας» ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σύμφωνα με τον κ. Κόκκα η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων έγινε «αυθαίρετα («εν κρυπτώ και παραβύστω») χωρίς καμιά διαφάνεια, δημοσιότητα και δημοκρατική διαδικασία».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η ΕΡΤ Α.Ε., «ουδέποτε καταργήθηκε νόμιμα καθόσον η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 10ης Ιουνίου 2013, ουδέποτε κυρώθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 44 παράγραφος 1 από τη Βουλή, όπως επιβάλλεται και οι υπουργικές αποφάσεις οι οποίες φέρεται ότι κατάργησαν την ΕΡΤ Α.Ε., απέλυσαν το προσωπικό της και γενικώς έπαυσαν τη λειτουργία της δεν είναι νόμιμες».

Σχετικές ειδήσεις