ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εκλογές 2015: Επανακαθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης των αντιπροσώπων ζητούν οι δικηγόροι

Εκλογές 2015: Επανακαθορισμό της εκλογικής αποζημίωσης των αντιπροσώπων ζητούν οι δικηγόροι

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής προς την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου και τους υπουργούς Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη και Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη θέτοντας θέμα επανακαθορισμού σε αξιοπρεπές επίπεδο της αποζημίωσης όλων των δικαστικών αντιπροσώπων κατά τις επερχόμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «σε κάθε εκλογική διαδικασία το δικηγορικό σώμα ανταποκρίνεται με υψηλό αίσθημα καθήκοντος στο λειτούργημα του Αντιπροσώπου της Δικαστικής Αρχής. Για την εκτέλεση μάλιστα των καθηκόντων τους, οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι δεν λαμβάνουν αμοιβή αλλά αποζημίωση. Η αποζημίωση αυτή πρέπει να είναι αξιοπρεπής και ανάλογη της ευθύνης και των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν» και συνεχίζει:

«Είναι αδιανόητο να αναγκάζονται Δικαστικοί Αντιπρόσωποι που καλούνται να μεταβούν εκτός της επαγγελματικής τους έδρας, συχνά σε δύσβατες ή απομακρυσμένες περιοχές-, τουλάχιστον δύο μέρες πριν τις εκλογές, να χρηματοδοτούν εξ ιδίων τη διαδικασία».

Τέλος ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει, ότι ο επανακαθορισμός της αποζημίωσης είναι αναγκαίος, προκειμένου να αρθεί η υφιστάμενη αδικία, ώστε να μπορέσουν οι ήδη κληρωθέντες Δικαστικοί Αντιπρόσωποι να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους, όπως αρμόζει σε συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης στην ύψιστη δημοκρατική θεσμική λειτουργία.

Σχετικές ειδήσεις