ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Βγενόπουλος: Δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη

Βγενόπουλος: Δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη

Με ανακοίνωσή του σήμερα, Πέμπτη (06/10/2016) απαντά ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος στην ποινική δίωξη που επιβλήθηκε στον ίδιο, σε 14 στελέχη της τράπεζας Marfin αλλά και σε βάρος της εφοπλιστή Αγγελικής Φράγκου, για υπόθεση επισφαλούς δανειοδότησης ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ.

https://www.newsbomb.gr/tag/andreas-vgenopoylos

«Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ΄ εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση και εξηγεί: «Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος.

Σημειώνει δε πως «ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου».

«Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν. Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη», καταλήγει ο ίδιος στην ανακοίνωσή του.

Ρoή Ειδήσεων