Κοινή δήλωση των 8 Τούρκων: Ευχαριστούμε την ελληνική Δικαιοσύνη

Newsbomb

Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι οχτώ Τούρκοι αξιωματικοί, μετά και τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, μην εκδοθούν στην Τουρκία οι δύο τελευταίοι, αναφέρουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη σημερινή απόφαση, η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αξίες. Μη λησμονούμε ότι βρισκόμαστε στον τόπο που γέννησε την έννοια του ασύλου, όπως σωστά είπε και ο εισαγγελέας σήμερα. Είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα επικρατήσει η Δικαιοσύνη. Εμείς και οι οικογένειες μας ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες πολίτες για τη συμπάθεια και συμπαράσταση τους», αναφέρεται στην κοινή δήλωση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, ακόμη δυο Τούρκοι αξιωματικοί δεν θα εκδοθούν στην Τουρκία.

Πρόκειται για τους τελευταίους δυο -από τους 8 συνολικά- Τούρκους στρατιωτικούς για τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη κλήθηκε να κρίνει αν θα εκδοθούν ή όχι στη γειτονική χώρα, μετά από αίτημά της, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που σχετίζονται με το πραξικόπημα του Ιουλίου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τη σημερινή απόφαση

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved